Hledá se nový prostor

Region - 04. 08. 2022
Hledá se nový prostor

PARDUBICE - Fungování Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině (KACPU) od září bylo tématem jednání hejtmana Martina Netolického se zástupci policie, hasičů a Odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra. Počínaje zářím by mělo centrum najít nové místo mimo sál Jana Kašpara na Krajském úřadě Pardubického kraje. Jeho činnost by však byla i nadále zachována.

 

Po dohodě se všemi složkami, které jsou zastoupeny v KACPU, plánujeme, že bychom centrum přestěhovali mimo budovu krajského úřadu, kde funguje nepřetržitě od svého otevření. Vzhledem k tomu, že se nyní pohybujeme v rámci tří dnů, kdy je otevřeno, na průměrném počtu 50 – 70 zaregistrovaných osob denně, tak chceme hledat jiný prostor tak, abychom uvolnili největší sál, který máme k dispozici,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

 

 

Nyní vytipováváme vhodný prostor, který by od září sloužil tomuto účelu a byl stále dopravně dobře dostupný v rámci Pardubic. Centrum tak nezavíráme, avšak je možné, že budeme hovořit ještě o změnách jeho provozní doby, protože počty příchozí jsou oproti počátku opravdu velmi nízké. KACPU navíc obsluhují lidé, kteří mají vedle toho svoji agendu, kterou musí i nadále vykonávat, a to jak z řad policistů, hasičů, ale také Odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra. Proto budeme hledat optimální provozní dobu,“ řekl hejtman Netolický. (DoB) Foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

Mohlo by vás zajímat:

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury