Hledá se nový prostor

Region - 04. 08. 2022
Hledá se nový prostor

PARDUBICE - Fungování Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině (KACPU) od září bylo tématem jednání hejtmana Martina Netolického se zástupci policie, hasičů a Odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra. Počínaje zářím by mělo centrum najít nové místo mimo sál Jana Kašpara na Krajském úřadě Pardubického kraje. Jeho činnost by však byla i nadále zachována.

 

Po dohodě se všemi složkami, které jsou zastoupeny v KACPU, plánujeme, že bychom centrum přestěhovali mimo budovu krajského úřadu, kde funguje nepřetržitě od svého otevření. Vzhledem k tomu, že se nyní pohybujeme v rámci tří dnů, kdy je otevřeno, na průměrném počtu 50 – 70 zaregistrovaných osob denně, tak chceme hledat jiný prostor tak, abychom uvolnili největší sál, který máme k dispozici,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

 

 

Nyní vytipováváme vhodný prostor, který by od září sloužil tomuto účelu a byl stále dopravně dobře dostupný v rámci Pardubic. Centrum tak nezavíráme, avšak je možné, že budeme hovořit ještě o změnách jeho provozní doby, protože počty příchozí jsou oproti počátku opravdu velmi nízké. KACPU navíc obsluhují lidé, kteří mají vedle toho svoji agendu, kterou musí i nadále vykonávat, a to jak z řad policistů, hasičů, ale také Odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra. Proto budeme hledat optimální provozní dobu,“ řekl hejtman Netolický. (DoB) Foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek