Za zvířectvem i za Toulovcem

Region - 02. 09. 2022
Za zvířectvem i za Toulovcem

VÝCHODNÍ ČECHY - Léto pomalu končí, ale stále máme čas si před nadcházejícím podzimem pořádně „dobít baterky“ díky oblíbeným Cyklopeckám. Kromě výletů po krásách východních Čech se navíc stále můžete zapojit do soutěže a vyhrát třeba horské kolo. Akce trvá do 30. září a trasy si můžete vybírat podle zajímavých míst i fyzické náročnosti.

 

Cyklopecky Východní Čechy 2022 nabízejí tradičních 15 tras různé náročnosti a délky. Mezi méně náročné patří trasa Pardubickem za zvířectvem (40 km) nebo trasa Za rytířem Toulovcem (37 km). Ke středně náročným patří trasa Kolem východočeského Karlštejna (32 km), k náročným zase trasa Z Dolní Moravy do Stříbrnic (29,6 km). „Smyslem soutěže je představit méně známé, avšak též krásné atraktivity našeho kraje a aktivní pohyb na čerstvém vzduchu,“ uvedl Alexandr Krejčíř, radní pro cestovní ruch Pardubického kraje.

 

Podmínkou zapojení do soutěže je získání alespoň pěti razítek z různých tras do hrací karty. Na každé trase jsou minimálně dvě razítkovací místa. Výherce losujeme z těch, kteří odeslali správně vyplněné karty. Hlavní cenou je horské kolo Kross v hodnotě 20 tisíc korun, dále jsou to hodnotné poukazy na krásné pobyty ve východních Čechách, dárkové předměty a vouchery.

 

Všechny informace o soutěži, hrací karta a popis tras včetně zajímavostí jsou na webových stránkách www.cyklopecky.info. Soutěž má také svůj FB facebook.com/…cky.

 

Soutěž organizuje Destinační společnost Východní Čechy ve spolupráci s Královéhradeckou krajskou centrálou cestovního ruchu, Pardubickým a Královéhradeckým krajem a oblastními destinačními managementy obou krajů. Hlavními partnery soutěže jsou Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism (www.kudyznudy.cz) a BIKEMAX , s.r.o. (zun) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek