Vlastně bez překvapení

Fotbal - 04. 09. 2022
Vlastně bez překvapení

PRAHA Další „existenční“ duel v Ďolíčku mají za sebou hráči FK Pardubice. Sedmé kolo Fortuna:ligy jim na dnešní odpoledne přisoudilo tým Olomouce, rovněž se trápící v suterénu tabulky. Trenér Němeček vsadil v základní sestavě na mladší plejery. Žel, moc to nepomohlo.

 

Hanáci šli do začátku zápasu s viditelně větším nasazením, zatímco domácí kazili, co mohli. Naštěstí přežili i čtveřici rychle po sobě jdoucích rohových kopů Olomouce. Ze strany Pardubic to zajiskřilo prakticky až v 19. minutě, kdy měl na kopačce gól Červenka po Sychrově pěkné přihrávce. Pak už se dění na hřišti plynule přelévalo z jedné strany na druhou s několika šancemi na každé z nich. Vzruch přišel v 37. minutě, kdy rozhodčí Hocek po zásahu VARu velepřísnou červenou kartou ocenil zákrok, jehož se dopustil pardubický Bernardo Rosa. Pomiňme fakt, že tento slabý a nevýrazný hráč vůbec neměl být do základní sestavy připuštěn, a konstatujme toliko, že takové množství křeče a zmatků, které domácí následně v deseti vyprodukovali, se jen tak nevidí. První gól Olomouce v 45. minutě (Pokorný) byl logickým vyústěním pardubické zoufalosti.

 

Domácí zmar, spočívající především v tom, že každý hraje neefektivně sám za sebe a patřičně nespolupracuje s týmovými kolegy, pokračoval i po přestávce. Olomouc se lehce dostávala do šancí, při nichž hrstce Pardubicím nejvěrnějších diváků na vršovické tribuně tuhla krev v žilách. Oči při takovém fotbalu nemohly nebolet a pak už bylo tak trochu jedno, že Olomouc lehce přidala druhý gól (Růsek v 76. minutě)…

 

Cesta temným lesem nemá konce. Bodové manko narůstá. Kterému trenérovi se podaří pardubickou marnost ukončit? A je to vůbec s tímhle kádrem reálné?

 

FK Pardubice – SK Sigma Olomouc 0:2 (0:1) Přihlíželo 636 diváků. (ro) Foto z dnešního utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku pardubický hráč brazilského původu Bernardo Rosa, jehož působení na hřišti plné chyb a nepřesností ukončilo vyloučení v 37. minutě)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

Mohlo by vás zajímat:

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní

Proti Plzni od začátku v deseti

Proti Plzni od začátku v deseti

Vývoj utkání s Viktorií výrazně ovlivnil Halinského faul, Pardubičtí však nakonec i křesali naději