Zastupitelé schválili podporu

Region - 21. 09. 2022
Zastupitelé schválili podporu

PARDUBICE - Zastupitelstvo Pardubického kraje na svém úterním jednání schválilo podporu ve výši 1,5 milionu korun pro Zakarpatskou oblast na Ukrajině na úpravu nemocnice pro válečné veterány v Užhorodě. Z prostředků kraje bude zajištěno vybudování výtahu a tím zajištění bezbariérového vstupu.

 

„V rámci naší dlouhodobé spolupráce se Zakarpatskou oblastí na Ukrajině každoročně identifikujeme několik projektů, které finančně podpoříme. V letošním roce s ohledem na válečný konflikt se struktura naší pomoci výrazně proměnila. Kromě dodávek humanitární pomoci a zdravotnického materiálu jsme se domluvili, že nebudeme podporovat standardní projekty v oblasti školství či sociálních službách, ale zaměříme jedním velkým projektem na oblast zdravotnictví. Předseda Zakarpatské oblastní rady Volodymyr Chubirko nás následně v rámci své návštěvy v našem kraji požádal o pomoc při zbudování výtahu v nemocnici pro válečné veterány v Užhorodě. Tato nemocnice poskytuje pomoc velkému počtu pacientů, kteří se často potýkají s omezením hybnosti. Současný stav budovy tak značně znesnadňuje poskytování potřebné péče a zbudování venkovního výtahu by významným způsobem zlepšilo situaci jak pro pacienty, tak pro zdravotníky,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

 

„Stejně jako v předchozích případech bude projekt spolufinancován oblastní radou. Z našeho rozpočtu poskytneme částku 1,5 milionu korun. Celkové předpokládané náklady se pohybují na částce okolo čtyř milionů ukrajinských hřiven,“ sdělil hejtman s tím, že prostředky určené na tento projekty budou poskytnuty Zakarpatské oblasti prostřednictvím dobročinného fondu ViZa. (DoB) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života