Natočí Hřebejk Dcerušku u nás?

Region - 13. 10. 2022
Natočí Hřebejk Dcerušku u nás?

PARDUBICE - Zástupci produkce Actress Film s.r.o. spolu s režisérem Janem Hřebejkem přijeli do krajského města projednat možnou spolupráci při natáčení připravovaného filmu Dceruška.

 

Setkání se zúčastnil krajský radní pro sport a cestovní ruch Alexandr Krejčíř, v jehož gesci je i podpora audiovizuálních děl, a zástupci filmové kanceláře East Bohemia Film Office. Ta je součástí Destinační společnosti Východní Čechy a je pro filmaře pomocníkem při výběru lokací a zprostředkování kontaktů v Pardubickém kraji.

 

Tvůrci nám představili zajímavý příběh tohoto filmu o dceři slavného hokejisty. Umím si představit, že by byl natočen v našem kraji, včetně krajského města. Podpora kvalitních audiovizuálních děl má smysl, jednak natáčení přináší výrazný ekonomický efekt do regionu, neboť štáb během natáčení v kraji nakupuje lokální služby, najímá si i místní komparz, je tu ubytován apod., a dalším efektem může být to, že některé lokace z filmu zaujmou diváky a motivují je k návštěvě“, shrnul jednání radní Krejčíř.

 

Pro natáčení v Pardubickém kraji vnímám jako klíčovou kombinaci hokej/letiště/skvělá dostupnost do Prahy. A v této kombinaci samozřejmě přímo se nabízející logistiku, že se celý štáb do Pardubického kraje přesune a proběhne u vás celá realizace,“ vysvětlila Adéla Gregorová, zastupující produkci filmu. „Po rozhovoru s představiteli kraje jsem přesvědčená, že vhodné lokace k natáčení tu najdeme,“ dodala.

 

Dalším krokem ve spolupráci bude výběr vhodných lokací v návaznosti na scénář. Tým tvůrců se proto chystá v Pardubickém kraji na jejich obhlídku. (zun) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek