Až devadesát procent nákladů

Region - 02. 02. 2021
Až devadesát procent nákladů

 

PARDUBICKO – Rada Pardubického kraje schválila na posledním zasedání vyhlášení třetího kola výzvy dotačního programu Smart akcelerátor Pardubického kraje, a to v rámci aktivity Asistence. Cílem programu je finančně podpořit realizaci rozvojových projektů s dopadem na inovační prostředí. Výzva potrvá od 2. února do 30. dubna 2021. Tato podpora je financována Evropskou unií a je určena na zpracování žádosti a dalších podkladů potřebných pro předložení žádosti o podporu daného projektu. Kraj na program získal z Unie přes dva miliony korun, zájemci dostanou 90 procent nákladů. 

O podporu mohou žádat veřejnoprávní subjekty se sídlem na území České republiky a podnikatelské subjekty se sídlem nebo provozovnou na území Pardubického kraje. „Abychom předešli chybně podaným žádostem a pomohli žadatelům, tak doplňujeme nabídku a současně podmínku konzultace podkladů ještě před předložením žádostí. Všichni zájemci o tento dotační program tak dostanou odbornou pomoc a tím zvýšíme jejich šance na úspěch,“ sdělil radní pro regionální rozvoj, evropské fondy a inovace Ladislav Valtr.

Zastupitelé Pardubického kraje schválili již v prosinci 2020 prostředky pro přípravu dvou projektů od Univerzity Pardubice a firmy Sintex. „Například Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzity Pardubice připravila projekt s názvem Automatický výstražný systém pro personál pracující v blízkosti tratě, se kterým se bude ucházet o dotace. Na přípravu projektu dostala naším prostřednictvím 270 tisíc korun,“ uvedl jeden z příkladů radní Valtr.

Program Asistence nabízí zájemcům příležitost zapojit se do klíčových projektů, které posílí jejich růst a konkurenceschopnost v rámci kraje. Záměrem programu je zvýšení spolupráce v oblasti průmyslu, vědy a výzkumu, zvýšení úrovně inovačních firem, propagace podnikatelských aktivit, podpora tvorby Smart regionu a podobně. Vedle malých a středních firem program poskytuje podporu i pracovníkům výzkumných organizací a vysokých škol, soukromým společnostem zabývajících se výzkumem, studentům nebo pracovníkům veřejné správy. (zun) Foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek