Noční zásah ve Lhotě

Region - 16. 10. 2022
Noční zásah ve Lhotě

LHOTA PO PŘELOUČÍ - V pátek v podvečerních hodinách přijali policisté oznámení o údajné střelbě v obci. Na místo vyjeli jak policisté z obvodního oddělení, tak z pohotovostního a eskortního oddělení a psovodi.

 

Po vyhodnocení situace jsme si na místo vyžádali zásahovou jednotku a policejní letku. Zásahová jednotka provedla s podporou Letecké služby Policie ČR po předchozím pokusu o vyjednávání vstup do obydlí, kde se měl nacházet muž podezřelý z údajné střelby. Dům byl však prázdný. Díky svědkům a dobré spolupráci přítomných policistů, operačních a velících důstojníků byl osmatřicetiletý podezřelý několik minut po provedení tohoto zákroku zadržen našimi policisty a to v jedné přeloučské restauraci,“ sdělila tisková mluvčí krajské policie Dita Holečková.



„Zadržený byl v neděli obviněn z trestného činu nebezpečného vyhrožování ve druhém odstavci. Kriminalisté mu kladou za vinu, že v pátek v podvečerních hodinách po předchozím požití alkoholu měl nejprve slovně a následně i fyzicky napadat svoji družku. Výhrůžky měl směřovat i vůči další osobě. Během incidentu mělo dojít i k údajné střelbě, která byla důvodem, proč jsme byli přivoláni na místo. Při ohledání jsme zbraň zajistili a ta bude podrobena znaleckému zkoumání,“ upřesnila mluvčí Holečková.



Kriminalisté neshledali důvody vazby, a proto je muž stíhán na svobodě. „S ohledem na probíhající trestní řízení nebudeme poskytovat žádné podrobnější informace.,“ uzavřela mluvčí. (zr) Ilustrační foto: mapy.cz

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek