Vakcíny Moderna dorazily do kraje

Region - 04. 02. 2021
Vakcíny Moderna dorazily do kraje

 

PARDUBICE - Do čtyř zařízení poskytujících sociální služby ve středu dorazilo celkem 600 kusů vakcíny od společnosti Moderna. Po vakcíně od společnosti Pfizer se jedná o druhý typ, který bude na území Pardubického kraje využit. Dle předchozích dohod budou tyto vakcíny dominantně v prvních týdnech použity na očkování v oblasti sociálních služeb.

„Původně jsme měli první dodávku vakcín od společnosti Moderna avizovanou na 31. ledna, následně na tento čtvrtek. Jsme rádi, že se podařilo doručit 600 kusů vakcíny do čtyř zařízení sociálních služeb v našem kraji již ve středu a můžeme tak ve větším množství očkovat právě klienty těchto domovů,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Vzhledem k avizovanému počtu vybral odbor sociálních věcí Albertinum Žamberk, Domov u fontány v Přelouči, Sanatorium Topas v Holicích a Domov pro seniory Dubina. Další zařízení budou následovat podle dodávek dalších vakcín v příštích týdnech,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Náměstkyně hejtmana Michaela Matoušková potvrzuje, že i další dodávky Moderny budou v prvních týdnech využity primárně v sociálních službách. „V sociálních službách je vysoké procento klientů zařazených do prioritní skupiny 80+, a proto budeme vakcíny, které dorazí od společnosti Moderna, využívat právě pro jejich očkování. V následujících týdnech budeme tento typ vakcíny využívat i pro krajem zřizovaná zdravotnická zařízení v následné péči, ve kterých budeme vytvářet další očkovací centra. Nechceme totiž ve stávajících očkovacích centrech v tuto chvíli kombinovat více druhů vakcín,“ řekla náměstkyně Matoušková. (DoB) Foto: INTERNET

 

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek