Den bez dluhů

Region - 25. 10. 2022
Den bez dluhů

PRAHA / PARDUBICKO - Opět blíží Den bez dluhů. V České republice se letos uskuteční již 11. ročník této akce.

 

Lidé, kteří se potýkají se splácením dluhů a potřebují poradit, mohou po celý měsíc listopad využít bezplatnou telefonní linku 800 700 880 anebo pokládat své otázky prostřednictvím webových stránek www.nasedluhy.cz. Současně zájemci mohou odborné poradce zdarma požádat o výpis z Centrální evidence exekucí, tedy informaci, jestli je proti nim aktuálně vedena exekuce.

 

„Nově budeme nabízet i zdarma pomoc občanům Ukrajiny, kteří potřebují poradit, jak si uspořádat finance v českém prostředí, jaké je čekají výdaje například ve spojitosti s dětmi, s bydlením nebo na co si dát pozor, když si peníze půjčují,“ uvedla Lucie Peřinová ze společnosti Move up .

 

Organizátorem Dne bez dluhů je společnost KRUK Česká a Slovenská republika (KRUK), která se zaměřuje na správu pohledávek finančních ústavů a korporátních zákazníků. Hlavním partnerem akce je již několik let Úřad práce ČR. Den bez dluhů by se neobešel bez spolupráce s projektem kolikmam.cz a s mnoha neziskovými organizacemi: Asociací občanských poraden, Charitou ČR, Rubikon Centrem, Dětským krizovým centrem NOMIA, Slezskou diakonií, Vzdělávacím a komunitním centrem Integra, Diakonií ČCE – středisko Západní Čechy a Filozofickou fakultou Univerzity Hradec Králové. Dlouholetým partnerem akce je také Asociace inkasních agentur a její členské společnosti LogiCall Česká republika a EOS KSI Česká republika.

 

Zde jsou data k typickému dlužníkovi pro Pardubický kraj (aktuální analýza dat společnosti KRUK):

 

·         Průměrná výše dluhu dlužníků z Pardubického kraje v roce 2022 je 28 800 korun, zatímco v roce 2021 byla průměrná výše dluhu 26 000 korun.

·         Stále platí, že si v Pardubickém kraji častěji a více půjčují muži (54 % dlužníků s průměrným dluhem bezmála 30 400 korun).

·         Z Pardubického kraje pochází 4,70 % dlužníků s duhy po splatnosti, z toho více jak čtvrtina je ve věku 35 – 44 let (27 %)

(zr) Repro: Move up

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek