Odborníci zaplní fakultu

Region - 04. 11. 2022
Odborníci zaplní fakultu

PARDUBICE - Desítky odborníků, zástupců firem a vysokých škol z ČR i ze zahraničí se v pondělí opět potkají na Fakultě ekonomicko-správní Univerzity Pardubice. Týden teorie a praxe v ekonomice letos nabídne studentům i veřejnosti více než 40 přednášek. Akce se uskuteční už pošestnácté.

 

Hlavním tématem čtyřdenního přednáškového cyklu je propojení teorie s praxí při výuce, výzkumu a vzdělávání. „Naši studenti mohou diskutovat o aktuálních ekonomických problémech a prohloubit si své znalosti o teoretických i praktických přístupech a metodách. Velmi zajímavé jsou pro ně také osobní zkušenosti, které přednášející získali při řízení ekonomických subjektů a podnikání. Důležitým tématem akce je rovněž jejich budoucí uplatnění,“ říká děkan Fakulty ekonomicko-správní Jan Stejskal.

 

Studenti si letos mohou vybírat z přednášek na různá témata, jako jsou například digitalizace, inovace, smart cities, sociální sítě, moderní metody logistiky, leadership a feedback culture, derivátové obchody, programy podpory podnikatelů či face recognition a jeho využití pro Policii ČR. Diskutovat se bude také o rozvoji veřejné správy v České republice a na Slovensku.

 

Mezi hosty jsou odborníci z českých a slovenských ekonomicky zaměřených vysokých škol, akademičtí pracovníci z Polska a Rumunska i úspěšní představitelé ekonomické praxe. „Mezi nimi jsou například zástupci firem jako je Lidl, Philip Morris či Vitesco Technologies, a také odborníci z Ministerstva vnitra ČR, Finančního úřadu, Policie ČR nebo agentury CzechInvest. Studenti se setkají rovněž s našimi úspěšnými absolventy,“ uvedla Michaela Kotková-Stříteská, vedoucí Ústavu podnikové ekonomiky a managementu Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice. (MaM) Foto: MILAN REINBERK

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek