Sníh a ledovka na silnicích

Region - 08. 02. 2021
Sníh a ledovka na silnicích

 

PARDUBICKO - Řidiči v noci na pondělí 8. ledna dostali po celé České republice na své cesty notnou dávku sněhové pokrývky a někde i zledovatělé komunikace.

„Pardubickému kraji se zimní počasí nevyhnulo, a proto řidiči musí být při jízdě v našem regionu trpěliví a obezřetní. V opačném případě může jejich cesta skončit dopravní kolizí,“ sdělila a vyzvala k obezřetnosti krajská policejní mluvčí Lenka Vilímková.

V následujícím přehledu jsou zaznamenány všechny dopravní události nahlášené Policii ČR v kraji do brzkého rána. Situace se nelepšila ani poté… 

01:45 - silnice I/36 Voleč, Pardubicko Řidič nákladního vozidla značky Iveco nepřizpůsobil rychlost jízdy, s vozem dostal smyk a havaroval mimo komunikaci. Zranění nikdo neutrpěl. Škoda na ivecu, lampě veřejného osvětlení, dopravní značce a plotu byla předběžně vyčíslena na 190 tisíc korun. Přestupek v dopravě jsme s řidičem projednali na místě v příkazním řízení.
04:31 - Gruna, Svitavsko Výtluk na komunikaci. Poškozené dvě pneumatiky u osobního vozidla značky Škoda Octavia. Bez zranění. Informaci o poškozené silnici jsme okamžitě předali správě a údržbě silnic. 
05:16 – Pardubice ul. Štrossova
ul. Kyjevská Uvízlý trolejbus. V 05:46 hodin překážka na komunikaci odstraněna a provoz obnoven.
05:18 – silnice I/17 Kočí
Chrudim Sníh na komunikaci, kamiony v kopci nemohou pokračovat v jízdě a stojí. Informaci jsme předali správě a údržbě silnic. Doprava v úseku plně obnovena v 06:18 hodin.   
05:21 – silnice I/43 Březová nad Svitavou, Svitavsko Nesjízdná komunikace, v kopci stojí nákladní vozidlo. Informaci jsme předali správě a údržbě silnic.  
05:45 – silnice II/360 Letohrad
Šedivec, Orlickoústecko Uvízlý kamion v kopci. Informaci jsme předali správě a údržbě silnic. V 06:26 hodin provoz v místě obnoven.
05:54 – silnice I/14 Česká Třebová
Třebovice, Orlickoústecko Sníh na komunikaci. Nákladní vozidlo značky Scania nemůže pokračovat v jízdě a v místě se vytvořila kolona aut. Informaci jsme předali správě a údržbě silnic. Provoz na komunikaci hasiči obnoven v 07:26 hodin.
05:56 – Běstvina
Spačice, Chrudimsko Nesjízdná komunikace ve stoupání. Řidiči dvou nákladních vozidel nemohou pokračovat v jízdě a blokují jeden jízdní pruh. Informaci jsme předali správě a údržbě silnic.
05:57 – silnice II/359 Litomyšl ul. Mařákova, Svitavsko V zatáčce uvízlý kamion. V 06:39 hodin kamion byl vyproštěn a doprava v místě obnovena.
05:59 – silnice I/11 Bušín
Červená Voda, Orlickoústecko Přijali jsme informaci o jedoucím motocyklistovi na neosvětlené terénní motorce cross. Po okamžitém prověření informace nebyl námi motocyklista na komunikaci zjištěn.
06:02 – Opatovice nad Labem – Pohřebačka, Pardubicko Kamion pro jeho závadu uvízlý na železničním přejezdu č. P5366. Doprava na železniční trati pracovníky Českých drah zastavena. V 06:11 hodin se řidiči podařilo nákladní vozidlo zprovoznit a opustit s ním přejezd. Informaci jsme předali dispečerovi, který obnovil železniční provoz.   
07:03 – Svitavy ul. Milady Horákové Řidič osobního vozidla značky Peugeot 306 narazil do sloupu elektrického vedení. Havárii vozu prověřujeme.
07:25 – silnice I/14 Česká Třebová ul. Ústecká Řidič osobního vozidla nepřizpůsobil rychlost jízdy a zezadu narazil do před ním jedoucího vozu. Poškozena jsou vozidla a dopravní značka. Dopravní nehoda se obešla bez zranění osob. (zr) Foto: POLICIE ČR (Rychlostní silnice mezi Pardubicemi a Hradcem Králové v pondělí ráno)

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek