Sníh a ledovka na silnicích

Region - 08. 02. 2021
Sníh a ledovka na silnicích

 

PARDUBICKO - Řidiči v noci na pondělí 8. ledna dostali po celé České republice na své cesty notnou dávku sněhové pokrývky a někde i zledovatělé komunikace.

„Pardubickému kraji se zimní počasí nevyhnulo, a proto řidiči musí být při jízdě v našem regionu trpěliví a obezřetní. V opačném případě může jejich cesta skončit dopravní kolizí,“ sdělila a vyzvala k obezřetnosti krajská policejní mluvčí Lenka Vilímková.

V následujícím přehledu jsou zaznamenány všechny dopravní události nahlášené Policii ČR v kraji do brzkého rána. Situace se nelepšila ani poté… 

01:45 - silnice I/36 Voleč, Pardubicko Řidič nákladního vozidla značky Iveco nepřizpůsobil rychlost jízdy, s vozem dostal smyk a havaroval mimo komunikaci. Zranění nikdo neutrpěl. Škoda na ivecu, lampě veřejného osvětlení, dopravní značce a plotu byla předběžně vyčíslena na 190 tisíc korun. Přestupek v dopravě jsme s řidičem projednali na místě v příkazním řízení.
04:31 - Gruna, Svitavsko Výtluk na komunikaci. Poškozené dvě pneumatiky u osobního vozidla značky Škoda Octavia. Bez zranění. Informaci o poškozené silnici jsme okamžitě předali správě a údržbě silnic. 
05:16 – Pardubice ul. Štrossova
ul. Kyjevská Uvízlý trolejbus. V 05:46 hodin překážka na komunikaci odstraněna a provoz obnoven.
05:18 – silnice I/17 Kočí
Chrudim Sníh na komunikaci, kamiony v kopci nemohou pokračovat v jízdě a stojí. Informaci jsme předali správě a údržbě silnic. Doprava v úseku plně obnovena v 06:18 hodin.   
05:21 – silnice I/43 Březová nad Svitavou, Svitavsko Nesjízdná komunikace, v kopci stojí nákladní vozidlo. Informaci jsme předali správě a údržbě silnic.  
05:45 – silnice II/360 Letohrad
Šedivec, Orlickoústecko Uvízlý kamion v kopci. Informaci jsme předali správě a údržbě silnic. V 06:26 hodin provoz v místě obnoven.
05:54 – silnice I/14 Česká Třebová
Třebovice, Orlickoústecko Sníh na komunikaci. Nákladní vozidlo značky Scania nemůže pokračovat v jízdě a v místě se vytvořila kolona aut. Informaci jsme předali správě a údržbě silnic. Provoz na komunikaci hasiči obnoven v 07:26 hodin.
05:56 – Běstvina
Spačice, Chrudimsko Nesjízdná komunikace ve stoupání. Řidiči dvou nákladních vozidel nemohou pokračovat v jízdě a blokují jeden jízdní pruh. Informaci jsme předali správě a údržbě silnic.
05:57 – silnice II/359 Litomyšl ul. Mařákova, Svitavsko V zatáčce uvízlý kamion. V 06:39 hodin kamion byl vyproštěn a doprava v místě obnovena.
05:59 – silnice I/11 Bušín
Červená Voda, Orlickoústecko Přijali jsme informaci o jedoucím motocyklistovi na neosvětlené terénní motorce cross. Po okamžitém prověření informace nebyl námi motocyklista na komunikaci zjištěn.
06:02 – Opatovice nad Labem – Pohřebačka, Pardubicko Kamion pro jeho závadu uvízlý na železničním přejezdu č. P5366. Doprava na železniční trati pracovníky Českých drah zastavena. V 06:11 hodin se řidiči podařilo nákladní vozidlo zprovoznit a opustit s ním přejezd. Informaci jsme předali dispečerovi, který obnovil železniční provoz.   
07:03 – Svitavy ul. Milady Horákové Řidič osobního vozidla značky Peugeot 306 narazil do sloupu elektrického vedení. Havárii vozu prověřujeme.
07:25 – silnice I/14 Česká Třebová ul. Ústecká Řidič osobního vozidla nepřizpůsobil rychlost jízdy a zezadu narazil do před ním jedoucího vozu. Poškozena jsou vozidla a dopravní značka. Dopravní nehoda se obešla bez zranění osob. (zr) Foto: POLICIE ČR (Rychlostní silnice mezi Pardubicemi a Hradcem Králové v pondělí ráno)

Mohlo by vás zajímat:

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno