Výtěžek poputuje do Horního Jelení

Region - 01. 12. 2022
Výtěžek poputuje do Horního Jelení

PARDUBICE - XVII. Benefiční večer pro SKP-CENTRUM, o.p.s. se uskuteční tradičně druhou adventní neděli 4. prosince 2022 ve Společenském sále pardubické radnice.

 

„Po dvouleté nucené pauze se v letošním roce opět těšíme na setkání s našimi partnery, příznivci a spolupracujícími organizacemi,“ uvedla Zuzana Kolářová z SKP-CENTRA. Jedná se již o dvanáctý ročník dražby (dražba není veřejná). Letošní kolekce zahrnuje fotografie, keramiku, malby, šperky a další díla umělců, především z Pardubického kraje. Tato díla si lze prohlédnou v Katalogu dražených uměleckých děl, který najdete na webu www.skp-centrum.cz a v den samotný od 16:30 v prostorách Radnice.

 

Benefiční večer je příležitostí spojit zájem o umění spolu s filantropií. Výtěžek z letošní dražby je určen Domovu Simeon v Horní Jelení. „Díky získaným prostředkům budeme moci zasklít venkovní terasu, kde naši klienti rádi tráví svůj čas a umožnit jim využívat terasu i v podzimních a zimních dnech. Svou účastí a nákupem uměleckých děl dražitelé zároveň podpoří celou organizaci SKP-CENTRUM, o.p.s., která již 30 let "pomáhá vstát" osobám v tísni a osobám ohroženým sociálním vyloučením: seniorům, zdravotně postiženým, lidem v krizi a bez přístřeší, obětem domácího násilí, dětem a mladým dospělým bez fungujícího rodinného zázemí, příslušníkům minorit,“ informuje Zuzana Kolářová.

 

Celým večerem bude hosty provázet český bavič, imitátor, moderátor a herec Petr Jablonský. O hudební část večera se postará herečka a šansoniérka Renata Drössler.

 

„Velmi si ceníme spolupráce s umělci, kteří svým talentem a dobrým srdcem pravidelně podporují naše služby. Dovolte mi za všechny jmenovat například pana Martina Víška, paní Darju Čejkovou, paní Jiřinu Rejentovou či Ivana a Janu Baborákovi,“ řekl ředitel SKP-CENTRUM, o.p.s. Jiří Pitaš. (zr) Foto: facebook

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek