Námořníkovi neodolala

Region - 09. 02. 2021
Námořníkovi neodolala

 

CHRUDIM - Po téměř dvou měsících a „špatně investovaném“ skoro třičtvrtě milionu korun oznámila žena z Chrudimska policistům, že se zřejmě stala obětí podvodníka.

Přes sociální sítě ji kontaktoval muž, který tvrdil, že je Čech žijící a pracující ve Švédsku coby námořník. Dále pokračoval ve vyprávění o tom, jak aktuálně pluje se svou posádkou po moři. Po několika dnech se ženě ozval s tím, že se jejich loď porouchala a požádal ji o zapůjčení finančních prostředků na opravu plavidla. Žena mu vyhověla a peníze poslala. Po pár dnech zase potřeboval půjčit na proclení balíčku, který ženě údajně poslal. Když začátkem února požádal o další peníze, žena mu už žádné neposlala a celou věc oznámila na policii. Neznámému námořníkovi hrozí za trestný čin podvodu dva až osm let vězení.

„Bohužel se nejedná o ojedinělý případ, obdobné se stávají napříč celou Českou republikou,“ dodává k tomu Dita Holečková, tisková mluvčí policie Pardubického kraje. „Rádi bychom všechny upozornili, že pokud komunikujete s neznámými osobami přes sociální sítě, buďte vždy velmi obezřetní! Když vás virtuální přátelé požádají o zaslání peněz, za žádných okolností jim je neposílejte a najděte si raději přátele skutečné. Ušetříte si tím nejen peníze, ale i zklamání z nepovedeného přátelství.“ (zr) Foto: POLICIE ČR

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek