Pondělí plné nehod

Region - 12. 12. 2022
Pondělí plné nehod

PARDUBICKO - Padá sníh, padá sníh a padat nepřestane…Předpověď meteorologů se naplnila a všechny silnice v našem kraji se ocitly pod sněhovou sněhovou pokrývkou.

 

Jen za uplynulý víkend jsme zasahovali celkem u 12 dopravních nehod. A v likvidaci dalších nehod pokračujeme od pondělních ranních hodin. Od 0.00 hodin do 9. hodiny ranní jsme evidovali již dalších 7 nehod a 2 technické pomoci (například kamion blokující silnici). Ve většině případů se jednalo o vyproštění automobilů, která skončila jízdu v příkopu,“ informovala mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková. A následuje výčet z jejího zápisníku:

 

Časně ráno vytahovali hasiči z příkopu osobní automobil, který v Koldíně skončil v příkopu. V Oldříši na silnici směrem na Borovou skončil osobní automobil v příkopu. Jedna osoba byla při nehodě zraněna. V Lipovci, nedaleko Podhořan u Ronova, skončilo vozidlo na střeše, a ještě v příkopu. Lehce zraněná osoba byla předána zdravotníkům. Majitel si vytažení a odtažení vozu zajistil sám.

 

V Heřmanově Městci pomáhaly tři jednotky hasičů řidiči prázdné cisterny od převrácení do příkopu. Na velmi kluzké vozovce to při rozjezdu řidiče s cisternou táhlo do příkopu. Hasiči řidiči pomohli z nesnází.

 

V Dřítči na Pardubicku se na zasněžené vozovce střetla dvě vozidla. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči provedli protipožární opatření. Následně bylo vozidlo, které skončilo částečně v příkopu, vytaženo.

 

V Hrádku na Orlickoústecku vyprošťovali hasiči sedmitunový nákladní automobil, který blokoval silnici. V Šedivci pak pomáhali řidiči, který s vozem skončil na boku a v příkopu. Při jejich příjezdu byl již řidič mimo vozidlo a v péči zdravotníků. Hasiči zajistili místo nehody.

 

Dnes, v pondělí po obědě, mluvčí Horáková zaslala další zprávu: „Pokračujeme ve vyprošťování vozidel po celém kraji. Od 9. hodiny ranní až do 13.hodiny odpolední jsme zasahovali u 11 nehod.

 

K nejvážnější nehodě došlo v Pardubickém kraji na silnici z Komárova směrem na Dolní Ředice. Na místě zasahovaly dvě jednotky – profesionální z Holic a dobrovolná z Dašic. Jednalo se o dodávku s vlekem, která částečně skončila na poli a na boku. Řidič cestoval ve voze sám a zůstal v něm zaklíněn. Hasiči muže vyprostili čelním oknem. Na místě byly všechny složky IZS.

 

Poté se jednalo již o podobné zásahy – v České Třebové jsme pomáhali uvízlému kamionu, stejně na tom byl i řidič, který uvízl s kamionem ve Štěpánově u Skutče. V Chocni skončil v příkopu autobus převážející šest cestujících. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Autobus jsme pomohli dostat z příkopu. V Prosetíně zapadl traktor provádějící zimní údržbu. Na pomoc samozřejmě přispěchali hasiči,“ uzavřela pondělní výčet (bez pozdního odpoledne a večera) Vendula Horáková.

 

Kromě sněhových jazyků, které se mohou tvořit na komunikacích, nás ještě potrápí silný mráz, říkají meteorologové. Jezděte s opatrností a dávejte na sebe pozor. (zr) Foto: HZS PaK (Na snímku nehoda u Dřítče, jež se naštěstí obešla bez zranění)

 

Mohlo by vás zajímat:

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku