Myslivci jsou pod kontrolou

Region - 13. 12. 2022
Myslivci jsou pod kontrolou

PARDUBICKO - Také v našem kraji, stejně jako po celé republice, probíhají v tomto období kontroly účastníků mysliveckých honů. 

 

Každoročně policisté z Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál vyrážejí na kontroly mysliveckých honů. Podle zákona č. 119/2002 Sb. o střelných zbraních a střelivu na nich policisté kontrolují zbrojní průkazy, průkazy zbraní a samotné zbraně. Součástí kontroly je i to, zda myslivci před honem nebo v jeho průběhu nejsou pod vlivem alkoholu.

 

Od začátku letošní lovecké sezóny policisté v rámci Pardubického kraje již provedli celkem 14 kontrol a zkontrolovali 293 osob. V jednom případě museli u jednoho z myslivců řešit pozitivní dechovou zkoušku. Muž nadýchal 0,56 promile alkoholu v dechu a policisté mu na místě odebrali zbraň. Tu si mohl následně po vystřízlivění vyzvednout a jeho protiprávní jednání kolegové postoupili k vyřešení správnímu orgánu. Muži hrozí pokuta do výše 30 tisíc korun. Jinak se kontroly obešly bez závažnějších přestupků,“ informovala mluvčí krajských policistů Dita Holečková.

 

Na zatím poslední kontroly policisté vyrazili v sobotu 10. prosince na Pardubicko a Chrudimsko. „Během sobotního dne zkontrolovali celkem čtyři hony. Hned ráno při zahájení to byly hony mysliveckého spolku Bylany a Draha Řestoky. Následovaly hony pořádané mysliveckým spolkem Podlíšťany Ochoz a Hostovice. Celkem se kontrolovaných honů účastnilo 87 myslivců a 9 honců. Všechny kontrolované doklady a zbraně byly v pořádku a nikdo z účastníků nebyl pod vlivem alkoholu,“ sdělila mluvčí Holečková. (zr) Foto: PČR

Mohlo by vás zajímat:

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku