Myslivci jsou pod kontrolou

Region - 13. 12. 2022
Myslivci jsou pod kontrolou

PARDUBICKO - Také v našem kraji, stejně jako po celé republice, probíhají v tomto období kontroly účastníků mysliveckých honů. 

 

Každoročně policisté z Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál vyrážejí na kontroly mysliveckých honů. Podle zákona č. 119/2002 Sb. o střelných zbraních a střelivu na nich policisté kontrolují zbrojní průkazy, průkazy zbraní a samotné zbraně. Součástí kontroly je i to, zda myslivci před honem nebo v jeho průběhu nejsou pod vlivem alkoholu.

 

Od začátku letošní lovecké sezóny policisté v rámci Pardubického kraje již provedli celkem 14 kontrol a zkontrolovali 293 osob. V jednom případě museli u jednoho z myslivců řešit pozitivní dechovou zkoušku. Muž nadýchal 0,56 promile alkoholu v dechu a policisté mu na místě odebrali zbraň. Tu si mohl následně po vystřízlivění vyzvednout a jeho protiprávní jednání kolegové postoupili k vyřešení správnímu orgánu. Muži hrozí pokuta do výše 30 tisíc korun. Jinak se kontroly obešly bez závažnějších přestupků,“ informovala mluvčí krajských policistů Dita Holečková.

 

Na zatím poslední kontroly policisté vyrazili v sobotu 10. prosince na Pardubicko a Chrudimsko. „Během sobotního dne zkontrolovali celkem čtyři hony. Hned ráno při zahájení to byly hony mysliveckého spolku Bylany a Draha Řestoky. Následovaly hony pořádané mysliveckým spolkem Podlíšťany Ochoz a Hostovice. Celkem se kontrolovaných honů účastnilo 87 myslivců a 9 honců. Všechny kontrolované doklady a zbraně byly v pořádku a nikdo z účastníků nebyl pod vlivem alkoholu,“ sdělila mluvčí Holečková. (zr) Foto: PČR

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek