Aspoň trochu tepla…

Region - 10. 02. 2021
Aspoň trochu tepla…

 

PARDUBICKO - Že teploty padly pod bod mrazu a venku je sníh, nikomu nemusíme připomínat. Současné dny a noci  podstatně ztrpčují život i bezdomovcům, kteří se snaží přijít na cokoliv, jen aby se alespoň na chvíli ukryli před zimou. Jeden muž vymyslel dost podivnou životní zápletku, jiná žena zvonila na zvonky domu v ulici Sluneční v Pardubicích. 

Jistá žena neměla šanci nocovat v sociálním zařízení, neboť dle oznamovatelů, které o půl desáté večer „obtěžovala“ zvoněním na domovní zvonky, byla pod vlivem alkoholu. Dovnitř se dostala snadno, v takových případech stačí nepozorné venčení psa, pomalejší dveřní „brano“ a cesta do společné chodby může být otevřená. Topení v chodbě však dotyčné ženě nestačilo. Upozornila na sebe hlavně zvoněním na některé bytové jednotky, kvůli kterému lidé přivolali policisty. „Přítomnost hlídky situaci uklidnila, policie v domě našla ženu a muže, kteří po domluvě odešli. Kam mohli jít, to moc dobře věděli, ale problémem byl alkohol. Ten jim dveře do nocleháren opravdu neotevře,“ sdělila policejní mluvčí Eva Maturová.

Daleko zajímavěji, téměř až neuvěřitelně, znělo oznámení, které o půl osmé večer volal na linku 158 muž prostřednictvím výpravčího vlaku z Pohřebačky u Opatovic nad Labem. Vyděšený cestující prosil zaměstnance drah, aby mu pomohl a přivolal policisty, protože ho chtějí cizí lidé zabít. Údajně celý den cestoval vlakem bez jízdenky jen proto, aby se ukryl před lidmi, kteří ho chtějí zabít. Tvrdil, že někomu řekl něco, co říct neměl, tato informace se nezamlouvá bohatým lidem, kteří mají prostředky na to ho „odstranit“.

Eva Maturová popisuje: „Když se kolegové dostali na místo, zjistili, že podivné oznámení opravdu vzešlo z bujné fantazie. Lustrací nešťastného cestujícího, který se obával o svůj život, vyšlo najevo, že oznamovatelem je člověk, jenž se často pohybuje v okolí pražského hlavního nádraží. Proč si takový příběh muž bez domova vymyslel? Chtěl, aby ho policejní hlídka odvezla, kam chce, hlavně že by byl v teple. Bylo mu totiž jasné, že průvodčí ho bez jízdenky a dalšího postihu za jízdu načerno ve vlaku nenechá.“ (zr) Ilustrační foto: ROMAN MARČÁK

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek