Aspoň trochu tepla…

Region - 10. 02. 2021
Aspoň trochu tepla…

 

PARDUBICKO - Že teploty padly pod bod mrazu a venku je sníh, nikomu nemusíme připomínat. Současné dny a noci  podstatně ztrpčují život i bezdomovcům, kteří se snaží přijít na cokoliv, jen aby se alespoň na chvíli ukryli před zimou. Jeden muž vymyslel dost podivnou životní zápletku, jiná žena zvonila na zvonky domu v ulici Sluneční v Pardubicích. 

Jistá žena neměla šanci nocovat v sociálním zařízení, neboť dle oznamovatelů, které o půl desáté večer „obtěžovala“ zvoněním na domovní zvonky, byla pod vlivem alkoholu. Dovnitř se dostala snadno, v takových případech stačí nepozorné venčení psa, pomalejší dveřní „brano“ a cesta do společné chodby může být otevřená. Topení v chodbě však dotyčné ženě nestačilo. Upozornila na sebe hlavně zvoněním na některé bytové jednotky, kvůli kterému lidé přivolali policisty. „Přítomnost hlídky situaci uklidnila, policie v domě našla ženu a muže, kteří po domluvě odešli. Kam mohli jít, to moc dobře věděli, ale problémem byl alkohol. Ten jim dveře do nocleháren opravdu neotevře,“ sdělila policejní mluvčí Eva Maturová.

Daleko zajímavěji, téměř až neuvěřitelně, znělo oznámení, které o půl osmé večer volal na linku 158 muž prostřednictvím výpravčího vlaku z Pohřebačky u Opatovic nad Labem. Vyděšený cestující prosil zaměstnance drah, aby mu pomohl a přivolal policisty, protože ho chtějí cizí lidé zabít. Údajně celý den cestoval vlakem bez jízdenky jen proto, aby se ukryl před lidmi, kteří ho chtějí zabít. Tvrdil, že někomu řekl něco, co říct neměl, tato informace se nezamlouvá bohatým lidem, kteří mají prostředky na to ho „odstranit“.

Eva Maturová popisuje: „Když se kolegové dostali na místo, zjistili, že podivné oznámení opravdu vzešlo z bujné fantazie. Lustrací nešťastného cestujícího, který se obával o svůj život, vyšlo najevo, že oznamovatelem je člověk, jenž se často pohybuje v okolí pražského hlavního nádraží. Proč si takový příběh muž bez domova vymyslel? Chtěl, aby ho policejní hlídka odvezla, kam chce, hlavně že by byl v teple. Bylo mu totiž jasné, že průvodčí ho bez jízdenky a dalšího postihu za jízdu načerno ve vlaku nenechá.“ (zr) Ilustrační foto: ROMAN MARČÁK

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života