Již projekt je velmi důležitý

Region - 24. 01. 2023
Již projekt je velmi důležitý

PARDUBICKO - Projektanti staveb a technici ve výstavbě tvoří důležitou součást stavební komunity. Bez nich by sebelepší architektonický návrh nedošel ke správné a bezpečné realizaci. Valnou hromadu jejich profesní komory (ČKAIT) v Pardubickém kraji navštívil investiční náměstek hejtmana Roman Línek.

 

„Pardubický kraj je v současné době jeden z největších investorů v regionu. Jenom v loňském roce bylo dokončeno 22 staveb kraje v celkové hodnotě přes dvě miliardy korun a nyní se pracuje na dalších 24 stavbách v hodnotě přes tři a půl miliardy korun. Začátkem února pak projednáme nový investiční plán. Při všech těchto akcích bychom se bez projekčních inženýrů a techniků neobešli a patří jim naše poděkování,“ řekl Línek.

 

Zároveň připomenul další ročník soutěže Stavba roku v Pardubickém kraji, který pořádají společně kraj s ČKAIT a Svazem podnikatelů ve stavebnictví jednou za dva roky. Cílem soutěže je zviditelnit stavební kulturu a výsledky práce v tomto oboru. Hlásit je možné stavby zhotovené, zkolaudované nebo uvedené do provozu na území Pardubického kraje v období od 1. 7. 2021 do 30. 6. 2023. „Porota bude opět udělovat maximálně čtyři ceny Stavba roku bez rozdílu kategorií. Pro tento ročník jsme nově vyhlásili soutěž o Zvláštní cenu poroty za nejlepší úpravu veřejného prostoru a Zvláštní cenu poroty za nejlépe upravenou a udržovanou okružní křižovatku v Pardubickém kraji,“ dodal Roman Línek. (zun) Foto: Pk (Na snímku jeden z laureátů Stavby roku 2021:  Most Valy – Mělice)

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek