Novinky na Univerzitě Pardubice

Region - 12. 02. 2021
Novinky na Univerzitě Pardubice

 

PARDUBICE - Pro letošní maturanty letos otvírá Univerzita Pardubice zcela nové zajímavé obory. Hlásit se poprvé mohou například ke studiu programu Finance nebo Dopravní technika. Novinky čekají na uchazeče na 6 ze 7 fakult vysoké školy.

Nový bakalářský a navazující magisterský studijní program Dopravní technika bude možné od podzimu studovat na Dopravní fakultě Jana Pernera Univerzity Pardubice. Uchazeči o studium si mohou vybrat ze specializací jako je Provoz a údržba vozidel, Elektrická trakce a elektromobilita nebo Stavba vozidel. V rámci specializace si pak zvolí zaměření na silniční, nebo kolejová vozidla.

Fakulta ekonomicko-správní otevřela nově studijní program Finance pro bakalářské i navazující studium v prezenční formě. Nabízí ho těm, kteří se chtějí připravovat na práci ve finančních institucích. Od loňska se lze také hlásit na novou specializaci Ekonomika regionálního sportu, která studentům rozšíří znalosti v oblastech financování sportu, získávání dotací nebo v hospodářském řízení sportovní organizace.

Fakulta elektrotechniky a informatiky přichází s bakalářským programem Komunikační technika, jehož cílem je připravit vysokoškolsky vzdělané odborníky v oblasti návrhu, vývoje, konstrukce, provozu v aplikacích elektroniky a přenosu informací komunikačními systémy. Na Komunikační techniku navazuje magisterské studium Komunikační a radarové systémy, které je možné studovat prezenčně i kombinovaně. 

Zájemci o zdravotnické zaměření se mohou hlásit do dvou nově akreditovaných bakalářských programů Porodní asistence a Radiologická asistence na Fakultu zdravotnických studií. V navazujících magisterských programech fakulta nabízí nově Specializaci v ošetřovatelství – Perioperační péče a Specializaci v porodní asistenci – Perioperační péče.

Na Fakultě filozofické si maturanti najdou nově prezenční bakalářský program Historie s výběrem čtyř specializací: Archeologie, Archivní studia, Kulturně historická studia a Ochrana hmotných památek. A také magisterský obor Historie, ve kterém je na výběr hned 7 specializací: Archivní studia, Dějiny literární kultury, Gender History, Kulturně-historická studia, Kulturně-historická studia slovanských zemí, Péče o kulturní dědictví, Soudobé dějiny a Sociální a kulturní antropologie. Pro zájemce o studium v angličtině je připravený doktorský studijní program Philosophy.

Novinky najdou studenti také na Fakultě chemicko-technologické, která otvírá navazující magisterský studijní program v anglickém jazyce Materials Chemistry a doktorský studijní program Economics and Management of Businesses with Process Manufacturing Operations.

Univerzita Pardubice nabízí studium celkem na 7 fakultách, na kterých studuje bezmála 7 000 studentů. Podat přihlášku na Univerzitu Pardubice je možné od 1. ledna i elektronicky. Informace o všech oborech lze najít na adrese https://studuj.upce.cz/. (MaM)

Mohlo by vás zajímat:

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno

Cyklobusy jinak

Cyklobusy jinak

Do nové turistické sezóny vyjedou tři linky 

Zemřel poslanec Jaroslav Bašta

Zemřel poslanec Jaroslav Bašta

Ve sněmovně by ho měl v klubu SPD nahradit Marcel Dlask

Podvečerní zásah hasičů

Podvečerní zásah hasičů

Čtyři jednotky likvidovaly požár chaty