Osudná ruka v nepřehledné situaci

Fotbal - 04. 02. 2023
Osudná ruka v nepřehledné situaci

PARDUBICE – Ruka domácího Dominika Kostky v pokutovém území, po níž následovala na základě zásahu VAR Jurečkou bezpečně proměněná penalta v 19. minutě, poznamenala začátek a vlastně i celý průběh utkání 18. kola základní části Fortuna:ligy, které bylo pro FK Pardubice zároveň premiérou na vlastním stadionu. Do CFIG Areny přijela Slavia Praha...

 

Před vyprodaným hledištěm se v první půli odehrával slušný mač, domácí se lídra nezalekli a dostali se do několika pěkných šancí (Chlumecký, Hlavatý a dvakrát snaživý Kostka), škoda též zmařeného sóla Černého.

 

Po přestávce zazvonila ve 49. minutě tyčka branky Slavie po technické střele Hlavatého. Hosté měli nejprve herně mírně navrch, nicméně Pardubičtí se rovněž snažili. Po perfektní přihrávce Mareše měl šanci v 66. minutě vyrovnat Janošek, střílel však těsně nad. O tři minuty později se dostal do obrovské příležitosti Lima. Slavia pak jako by na delší čas ztratila veškerou šťávu. Za pozornost stál Olayinkův pokus v 83. minutě. Situaci v závěru si však lídr již s jistotou uhlídal. Po nevydařeném závaru před brankou Slavie v prodloužení, kdy vyrovnání bylo na spadnutí, následoval trest v podobě gólu Olayinky. Škoda, škoda.

 

Na Zlín, jenž remizoval v Jablonci, nyní Pardubice ztrácejí v závěru tabulky tři body.

 

FK Pardubice – SK Slavia Praha 0:2 (0:1). Přihlíželo 4620 diváků (vyprodáno). (ro) Foto z utkání: RADEK KLIER (Na snímku Olayinka v modrém dresu Slavie a domácí Tischler s Rosou)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

Mohlo by vás zajímat:

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní

Proti Plzni od začátku v deseti

Proti Plzni od začátku v deseti

Vývoj utkání s Viktorií výrazně ovlivnil Halinského faul, Pardubičtí však nakonec i křesali naději