Zase nešťastná ruka...

Fotbal - 04. 03. 2023
Zase nešťastná ruka...

PARDUBICE – Opět to nemohlo začít lépe. Účet utkání 22. kola základní části Fortuna:ligy hraného dnes odpoledne v CFIG Areně otevřel brankově domácí kapitán Pavel Černý již ve 3. minutě. Proti jeho excelentním nůžkám neměl ostravský golman Laštůvka šanci. Baník mohl plakat i ve 12. minutě, Janošek se, žel, trefil jen do tyče. Zazvonila však také brána Pardubických o pět minut později, kdy se v šanci ocitl Plavšić. Hra se poté plynule přelévala z jedné strany na druhou, škoda zmařené Kostkovy střely v 31. minutě. Pak ovšem přišla Hranáčova neúmyslná ruka v pokutovém území před domácí svatyní, po níž bývalý miláček pardubického publika, dnes ale v ostravském dresu hrající Cadu ve 34. minutě z penalty vyrovnal.

 

Divák se rozhodně nenudil ani po začátku druhé půle, ač hra celkově znervózněla a pohledné okamžiky střídala křeč a s ní někdy také chyby. Marný byl i vzruch v 76. minutě, těsně předtím domácí nezužitkovali přímý kop ani následný roh. Čekání na rozhodující gól, eliminující možný návrat na dno prvoligové tabulky, se protahovalo, protahovalo a protahovalo... Ale už se nic nestalo ani v pětiminutovém nastavení. A naštěstí „plichtil“ i Zlín v Brně, takže Pardubičtí zůstávají předposlední.

 

FK Pardubice – FC Baník Ostrava 1:1 (1:1). Přihlíželo 4527 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku kapitán domácího celku a střelec nádherného gólu Pavel Černý)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

 

Mohlo by vás zajímat:

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní

Proti Plzni od začátku v deseti

Proti Plzni od začátku v deseti

Vývoj utkání s Viktorií výrazně ovlivnil Halinského faul, Pardubičtí však nakonec i křesali naději

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Sedmiminutový hattrick Mojmíra Chytila

Pardubičtí fotbalisté si odvážejí z pražského Edenu prohru 0:3