Někteří řidiči si nedají říci

Region - 15. 02. 2021
Někteří řidiči si nedají říci

 

PARDUBICKO - V minulém týdnu se uskutečnila republiková dopravně bezpečnostní akce, zaměřená zejména na dodržování dovolené a povolené rychlosti jízdy. Zapojili se do ní samozřejmě i policisté z dopravní služby v našem regionu. Co vše zjistili během čtvrtečního a pátečního dne?

„Celkem policisté zkontrolovali 224 vozidel a zjistili 179 dopravních přestupků,“ informoval Jiří Tesař, koordinátor prevence z pardubického krajského policejního ředitelství. 169 přestupků vyřídili policisté blokovou pokutou v celkové výši 103 300 Kč, 10 přestupků oznámili příslušnému správnímu orgánu. Rychlost překročilo celkem 123 řidičů. V 16 případech zjistili u řidičů držení telefonu nebo jiného hovorového či záznamového zařízení. - Povinnost použití bezpečnostních pásů porušilo 11 kontrolovaných osob a do 11 vozidel usedli řidiči i přes jejich nevyhovující technický stav.

„Vzhledem k tomu, že některé komunikace byly zledovatělé, byla jízda některých řidičů docela velkým hazardem,“ upozornil Jiří Tesař a uvedl konkrétní případy: „Na silnici z Pardubic do Hradce Králové naměřili policisté na stodesítce rychlost 162 km/h, což je více než povolená rychlost na dálnici. V obci Svinčany pak na padesátce naměřili rychlost 83 km/h. V okrese Ústí nad Orlicí na Dolní Moravě řídil osobní vůz BMW muž bez řidičského oprávnění. Důvod? Žena, která vlastní řidičské oprávnění a měla řídit, se jízdy na namrzlé vozovce bála. Řidič na padesátce překročil rychlost o více než 10 km/h. Na Svitavsku v obci Lezník mezi Poličkou a Litomyšlí překročil mladý řidič (ročník 1990) padesátku na téměř dvojnásobek. Policisté mu naměřili 96 km/h.“ (zr) Foto: POLICIE ČR

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života