Někteří řidiči si nedají říci

Region - 15. 02. 2021
Někteří řidiči si nedají říci

 

PARDUBICKO - V minulém týdnu se uskutečnila republiková dopravně bezpečnostní akce, zaměřená zejména na dodržování dovolené a povolené rychlosti jízdy. Zapojili se do ní samozřejmě i policisté z dopravní služby v našem regionu. Co vše zjistili během čtvrtečního a pátečního dne?

„Celkem policisté zkontrolovali 224 vozidel a zjistili 179 dopravních přestupků,“ informoval Jiří Tesař, koordinátor prevence z pardubického krajského policejního ředitelství. 169 přestupků vyřídili policisté blokovou pokutou v celkové výši 103 300 Kč, 10 přestupků oznámili příslušnému správnímu orgánu. Rychlost překročilo celkem 123 řidičů. V 16 případech zjistili u řidičů držení telefonu nebo jiného hovorového či záznamového zařízení. - Povinnost použití bezpečnostních pásů porušilo 11 kontrolovaných osob a do 11 vozidel usedli řidiči i přes jejich nevyhovující technický stav.

„Vzhledem k tomu, že některé komunikace byly zledovatělé, byla jízda některých řidičů docela velkým hazardem,“ upozornil Jiří Tesař a uvedl konkrétní případy: „Na silnici z Pardubic do Hradce Králové naměřili policisté na stodesítce rychlost 162 km/h, což je více než povolená rychlost na dálnici. V obci Svinčany pak na padesátce naměřili rychlost 83 km/h. V okrese Ústí nad Orlicí na Dolní Moravě řídil osobní vůz BMW muž bez řidičského oprávnění. Důvod? Žena, která vlastní řidičské oprávnění a měla řídit, se jízdy na namrzlé vozovce bála. Řidič na padesátce překročil rychlost o více než 10 km/h. Na Svitavsku v obci Lezník mezi Poličkou a Litomyšlí překročil mladý řidič (ročník 1990) padesátku na téměř dvojnásobek. Policisté mu naměřili 96 km/h.“ (zr) Foto: POLICIE ČR

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek