Uspět může řada obcí

Region - 09. 03. 2023
Uspět může řada obcí

PRAHA / PARDUBICKO - Vyhlašovatelé a spoluvyhlašovatelé soutěže Vesnice roku organizují ve spolupráci s vítězi krajských kol posledního ročníku soutěže sérii motivačních seminářů pro obce, které přihlášku do letošního ročníku zvažují. Semináře se uskuteční ve třech březnových termínech.

 

„Všem potenciálním zájemcům ze strany starostů a vedení obcí doporučuji neváhat a do soutěže se přihlásit. V Pardubickém kraji se máme rozhodně čím pochlubit. Při svých cestách po venkově a krajských obcích jsem měl možnost vidět mnohé, a proto si myslím, že řada vesnic má velkou šanci v soutěži uspět. Jedná se o prestižní soutěž s dlouholetou tradicí, která mezi obcemi vytváří zdravou soutěživost. Obce, které v soutěži uspějí, se snažíme podpořit i z krajských peněz. Pro tento rok jsme odměnu zdvojnásobili, z původního 1,5 milionu korun rozdělíme letos mezi obce 3 miliony. Kromě finanční motivace je to také možnost pro načerpání zkušeností a příkladů dobré praxe z jiných obcí,“ uvedl krajský radní pro venkov, životní prostředí a zemědělství Miroslav Krčil.

 

Letošní ročník soutěže Vesnice roku bude vyhlášen 29. března 2023 v prostorách Senátu PČR. Po oficiálním vyhlášení a podpisu podmínek soutěže budou tyto podmínky zveřejněny na webu soutěže. Přihlášky bude možné podávat od 29. března do 28. dubna 2023. Vítěz bude oznámen na slavnostním vyhlášení výsledků celostátního kola v Luhačovicích 16. září 2023. (DeP) Ilustrační foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

Mohlo by vás zajímat:

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury

Opatovická Romana

Opatovická Romana

Nová teplárenská turbína za 581 milionů korun nese ženské jméno

Cyklobusy jinak

Cyklobusy jinak

Do nové turistické sezóny vyjedou tři linky 

Zemřel poslanec Jaroslav Bašta

Zemřel poslanec Jaroslav Bašta

Ve sněmovně by ho měl v klubu SPD nahradit Marcel Dlask

Podvečerní zásah hasičů

Podvečerní zásah hasičů

Čtyři jednotky likvidovaly požár chaty