O aktuálním stavu investic

Region - 16. 03. 2023
O aktuálním stavu investic

PARDUBICKO - Informace o aktuálním stavu investic Ředitelství silnic a dálnic ČR v Pardubickém kraji byly hlavním tématem jednání hejtmana Martina Netolického s ředitelem krajské správy této státní organizace Bohumilem Vebrem. Ten hejtmana seznámil především s průběhem příprav výstavby dalších úseků dálnice D35. Vzhledem k tomu, že se jednání zúčastnili také starosta Žamberku Jiří Mencák a místostarosta Ondřej Jireš, hovořilo se také o investicích na silnici I/11 a obchvatu Žamberku.

 

„Po dokončení prvních dvou úseků dálnice D35 z Opatovic nad Labem do Časů a do Ostrova je pro nás důležité, abychom měli aktuální informace o stavu příprav dalších úseků kolem Vysokého Mýta a Litomyšle, protože to jsou dvě velká sídla dlouhodobě zatížená nákladní kamionovou dopravou. Ještě v letošním roce plánu ŘSD zahájit stavbu téměř 12 kilometrů dlouhého úseku mezi Janovem a Opatovcem, kde již bylo dokončeno výběrové řízení a je vybrán dodavatel stavby. Dále by v letošním roce měla být zahájena stavba šestikilometrového úseku Vysoké Mýto – Džbánov a samostatná stavba tunelu Homole,“ řekl hejtman Martin Netolický.

 

Tématem setkání, kterého se zúčastnili také starosta a místostarosta Žamberku, byly také investice na silnici I/11 při vjezdu do města od Jablonného nad Orlicí. Město zde řeší především sjezd do areálu, ve kterém se nachází kemp, koupaliště a město zde plánuje také budování zimního stadionu. „Naším záměrem je domluvit se s ŘSD na vybudování sjezdu ze silnice I/11, který by zároveň sloužil jako vjezdová brána do města a pomohl by k uklidnění dopravy na vjezdu do centra. Je to téma, o kterém se ve městě hovoří přes 10 let a v souvislosti s naším plánem na vybudování zimního stadionu nyní opět ožívá. V našem případě bychom pak až po tuto vjezdovou bránu chtěli protáhnout veřejné osvětlení a následně zajistili komunikace uvnitř samotného areálu,“ uvedl starosta Žamberku Jiří Mencák. Ředitel krajské správy ŘSD Bohumil Vebr přislíbil, že bude na tento sjezd zadáno vypracování projektové dokumentace, ze které vyplyne optimální varianta řešení celé lokality. (DoB) Foto: Pk (Na snímku zleva Bohumil Vebr a Martin Netolický)

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života