Jak získat informace a rady

Region - 23. 03. 2023
Jak získat informace a rady

PARDUBICKO - Jste nezisková organizace působící v Pardubickém kraji? Máte v hlavě nebo dokonce na papíře zajímavý projekt, který může být podle vašeho názoru společensky prospěšný a sháníte pro něj podporu? 

Tak si nenechte ujít Společné setkání neziskových organizací pro okres Pardubice a Chrudim, které se bude konat v pondělí 27. března 2023 od 15 hodin v Kruhu zdraví v Chrudimi.

 

„Na této akci zazní řada informací, které by pro neziskové organizace v Pardubickém kraji mohly být užitečné. Budeme hovořit mimo jiné i o možnostech finanční podpory Pardubického kraje či o webových stránkách www.nevladky.cz, které mají nyní modernější tvář a nabízí informační servis neziskovým organizacím v Pardubickém kraji,“ uvedl radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola.

 

„Přiblížíme harmonogram vzdělávacích seminářů a úspěšné Burzy filantropie. Jejím cílem je propojovat neziskové organizace s podnikatelským a veřejným sektorem ve všech okresech Pardubického kraje,“ řekla garantka a fundraiserka Burzy filantropie, ředitelka Koalice nevládek Pardubicka Jana Machová

Ta byla zároveň lektorkou přípravného semináře, který nesl název Jak napsat projekt do Burzy filantropie. Uskutečnil se v pondělí 20. března 2023 v Pardubicích.

 

Seminář se konal jeden, a to pro všechny okresy Pardubického kraje. „Jeho účelem bylo nabídnout neziskovým organizacím možnost konzultace, jak by měla vypadat anotace a SMART cíle projektu,“ upřesnil krajský radní Pavel Šotola.

 

„Zájemci měli příležitost projít kolonku po kolonce z registračního formuláře a zjistit, na co si při psaní projektu dát pozor a na co se zaměřit,“ uvedla ředitelka Koalice nevládek Pardubicka a dodala, že uzávěrka projektů do Burzy filantropie pro okres Pardubice a Chrudim je v pátek 31. března 2023. „Už se na ně moc těšíme,“ podotkla Jana Machová.

 

„Přípravný seminář byl přínosný. Ještě k tomu se odehrál v milé a přátelské atmosféře,“ konstatovala Petra Srdínková, ředitelka spolku Kalyna – Komunitní uprchlické centrum.

 

Burza filantropie za 11 let své existence přinesla díky štědré podpoře donátorů v Pardubickém kraji navzdory nelehké době téměř 16,4 milionů korun. Ty pomohly na svět 445 neziskovým projektům. (TD) Foto: KONEP

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek