Nové značení usnadní cestování

Region - 28. 03. 2023
Nové značení usnadní cestování

PARDUBICKO - Do roku 2025 dojde ke sjednocení značení autobusových zastávek, které využívá regionální doprava na území Pardubického kraje. Celkem se novinka týká zhruba 2 300 zastávek.



Zákon nám ukládá do roku 2025 sjednotit vizuál všech zastávek. Ty v minulosti patřily provozovatelům linek, kteří je na nás převedli, takže pracujeme na změnách, aby byly pro cestující snadno identifikovatelné. Nahoře bude umístěna klasická značka s autobusem v modrém kruhu. Na sloupku pod ní bude dodatková tabule s informacemi o názvu tarifního systému, číslu zóny, názvu zastávky a nacházet se tam bude i logo objednatele veřejné dopravy, tedy Pardubického kraje. Na výlepové ploše pod tabulí cestující najdou podrobný jízdní řád, kontakty na dopravce i dispečink, QR kódy odkazující na web kraje, případně i další údaje, například tarifní mapu. Chceme, aby měla veřejnost maximum informací, vše bylo standardizované a dobře viditelné,“ popisuje plán krajské samosprávy náměstek hejtmana pro dopravu Michal Kortyš.

 

V současné době se zpracovává manuál obsahující doporučený vzhled autobusových zastávek a dopravního značení Pardubického kraje. Samospráva si ponechá ve vlastnictví a správě dopravní značky na autobusových zastávkách u silnic II. a III. tříd, značení na zbývajících komunikacích budou obnovovat jejich majitelé, tedy jednotlivé obce a Ředitelství silnic a dálnic ČR. (MiV) Ilustrační foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury