Rozhýbají univerzitu

Region - 30. 03. 2023
Rozhýbají univerzitu

PARDUBICE - Třetí ročník jarní výzvy Rozhýbejme univerzitu startuje v sobotu na zdejší univerzitě. Do akce, kterou pořádá Katedra tělovýchovy a sportu Univerzity Pardubice, se i letos mohou zapojit od 1. dubna studenti a zaměstnanci vysoké školy. Součástí výzvy jsou i soutěže mezi sedmi fakultami a útvary nebo soupeření mezi jednotlivými sportovními nadšenci napříč univerzitou.



Výzva se týká chůze, běhu a jízdy na kole. Pro zapojení do soutěže stačí účastníkům ujít nebo uběhnout minimálně čtyři kilometry nebo na kole ujet trasu 10 kilometrů. Délku tras si univerzitní sportovci budou sledovat pomocí mobilních aplikací. Vítězný tým získá opět pohár a nejlepší jednotlivci odměny. Loni během akce studenti i zaměstnanci UPCE ušli, uběhli či ujeli rekordních 31 590 kilometrů.



Věřím, že se i letos zapojí stovky vyznavačů pohybu a opět jako celá univerzita vytvoříme nový rekord akce. Pohyb je základním životním návykem a jeho přínos je pro každého z nás neoddiskutovatelný. Výzva Rozhýbejme univerzitu má inspirovat a motivovat, protože její součástí bude i letos průběžné zveřejňování výsledků,“ uvedl vedoucí Katedry tělovýchovy a sportu Univerzity Pardubice Jan Němec.



Výzvu k pohybu poprvé vyvolala univerzita v roce 2021. Celá akce měla v době celosvětové pandemie a online výuky podpořit zábavnou formou zdravý životní styl a motivovat k pohybu. V době uzávěry studenti s akademiky naběhali celkem 21 330 kilometrů. Loni se už do výzvy přidaly kategorie chůze a jízda na kole. Klání mezi fakultami vyhrála Fakulta chemicko-technologická, jejíž studenti a zaměstnanci ušli, uběhli nebo ujeli přes 11 tisíc km. Mezi jednotlivci s největším počtem kilometrů za měsíc bodovali student Dopravní fakulty Jana Pernera a akademik Fakulty chemicko-technologické. (LeČ) Foto: J.JAMBOR

Mohlo by vás zajímat:

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech

Amerika a její krásy

Amerika a její krásy

Komunita pro komunitu pořádá v Chotči cestovatelskou přednášku Michaely Hrdé

Cenné dokumenty a svědectví

Cenné dokumenty a svědectví

Výstava ve Státním archivu přibližuje bojiště našich vojáků ve Velké válce

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Mezi Řečany a Kladruby snad už brzy

Polovinu investice uhradí Státní fond dopravní infrastruktury