Místo Německa Semtín

Region - 18. 02. 2021
Místo Německa Semtín

 

PARDUBICE - V pondělí policisté opět řešili situaci, při které řidič v nákladovém prostoru kamionu našel 8 cizinců.

„Od začátku roku 2021 je to už sedmý kamion, který zastavil na území našeho kraje, a po otevření nákladového prostoru z něj vystoupili, nebo se v koutě krčili lidé,“ sdělila policejní mluvčí Eva Maturová.

„Situace kolem nákazy Covid-19 úkony spočívající ve ztotožnění cizinců do jisté míry komplikuje. Všichni se musí podrobit testovaní, do doby, než známe výsledek, je nutné dodržet přísné hygienické podmínky i počítat s rizikem přenosu nákazy. Jeden z osmi v pondělí zajištěných cizinců měl výsledek testu pozitivní s podezřením na takzvanou britskou mutaci, v karanténě musí samozřejmě zůstat všichni cestující,“ informovala mluvčí.  

Pondělní případ vyšel najevo v pardubické části Semtín. Ani jeden z cizinců neutíkal, nikdo nekladl odpor, všichni do jisté míry spolupracovali, problém spočíval v určení věku čtyř z nich. Jelikož neměli platné doklady a někteří tvrdili, že jsou mladší 18 let, došlo na odborné zkoumání věku. „Výsledek těchto posudků ukázal, že dítětem je pouze jeden z nich. Dnes, ve čtvrtek, probíhají poslední úkony týkající se tří osob, pět cizinců je už umístěno v záchytném zařízení v Bělé Jezové, eskorta dalších dvou s největší pravděpodobností proběhne do stejného zařízení. Jde-li o dítě mladší 18 let, o jeho další cestě rozhodne po rozhodnutí soudů orgán sociálně-právní ochrany dětí,“ přibližuje Maturová.

Pokud sečteme nečekané pasažéry z všech sedmi zjištěných kamionů, odbor cizinecké policie pardubického krajského ředitelství řešil 38 migrantů převážně z Afghánistánu, téměř všichni byli evidovaní jako žadatelé o azyl v Rumunsku a všichni uvedli, že cílovou zemí mělo být Německo, nebo Francie. (zr) Ilustrační foto: PČR

Mohlo by vás zajímat:

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku