Votroci ostrouhali

Fotbal - 22. 04. 2023
Votroci ostrouhali

PARDUBICE – Na začátku jakoby podle stále stejného scénáře. I do derby s Hradcem Králové, jež bylo očekávaným utkáním 28. kola základní části Fortuna:ligy, vstoupili dnes odpoledne v CFIG Areně domácí fotbalisté s přílišnou opatrností až váhavostí, opět ustrašeně.

 

Ne že by občas nezajiskřilo. První šanci zahodil Janošek hned v 1. minutě, do další s negativním koncem se dostal v 26., vyložený gól měl na kopačce těsně před koncem první půle Hlavatý. Celkově se však na hru obou mužstev dalo dívat i jako na obraz bídy nejvyšší české soutěže, ani Votroci si moc příležitostí nepřipravili a působili neškodně.

 

Fotbalový pámbu zaplať, se změnou stran mizérie skončila. Kýžený obrat se po zlepšení aktivity a výkonu Pardubických konečně dostavil a jeho nejlepším vyjádřením se stal nádherný gól Pavla Černého v 56. minutě, proti němuž neměl hradecký brankář Bajza sebemenší šanci. Domácí začali zjevně kontrolovat hru, zvýšit mohl Hlavatý. V 71. minutě odešli z trávníku Černý a Sychra, dva do té doby nejlepší hráči Pardubic, v 75. opět moc zapřemýšlel o střele Janošek. Krátké vzepětí Votroků kolem 80. minuty jistil v domácí bráně výborný Nita, do šancí se pak dostávali spíše Pardubičtí. A když v 86. minutě nastoupil do hry po velmi dlouhé době Jan Jeřábek, hned byl u zrodu jedné z nich.

 

Závěr mače poznamenala logicky jistá nervozita s vyloučením hradeckého Leibla a kartami pro golmany Bajzu i Nitu. Na výsledku se ani po pěti minutách nastavení nic nezměnilo. Byly to nervy, ale tři body jsou doma!

 

FK Pardubice – FC Hradec Králové 1:0 (0:0). Přihlíželo 4450 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku bojovník v dresu domácích Dominik Kostka, jenž do mače nastoupil s obličejovou maskou)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

 

Mohlo by vás zajímat:

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní

Proti Plzni od začátku v deseti

Proti Plzni od začátku v deseti

Vývoj utkání s Viktorií výrazně ovlivnil Halinského faul, Pardubičtí však nakonec i křesali naději