Jmenován Kamil Dudek

Region - 18. 05. 2023
Jmenován Kamil Dudek

PARDUBICE – Společnost Explosia má za sebou čtyři roky ozdravného procesu, kterým pardubického výrobce výbušnin provedlo tříčlenné představenstvo. Nyní, když se firmě daří, chce dát svému vedení jasnou tvář. Proto Explosia obnovuje post generálního ředitele, který má být vůdčí osobností všech šesti set zaměstnanců.

 

 

Explosia prochází úspěšným obdobím, za loňský rok utržila jednu a čtvrt miliardy korun a dosáhla zisku téměř 200 milionů Kč. Vyvrcholilo tak čtyřleté období restrukturalizace a následné stabilizace společnosti, které mělo za cíl Explosii přivést do kondice. „Toto období si vyžadovalo komplexní zapojení všech členů vedení, fungovali jsme jako tým a věříme, že jako tým budeme pracovat i nadále“, vysvětluje předseda představenstva Radomír Krejča. Přesto se společnost rozhodla posunout se o něco dále. „Pro tak významného hráče na trhu vývoje a výroby výbušnin, je bezesporu vhodné, aby měl v čele výraznou osobnost, neboť tím získá i tvář. Proto představenstvo společnosti na svém pondělním jednání rozhodlo o obnovení pozice generálního ředitele,“ popisuje Radomír Krejča.

 

 

Do této funkce byl s okamžitou platností jmenován stávající člen představenstva Ing. Kamil Dudek, Ph.D. „S Explosií jsem spojil celý svůj dosavadní pracovní život, znám dobře její silné stránky, ale také místa, kde má rezervy. Věřím, že společnou prací jsme schopni dosáhnout nejlepších výsledků“, řekl nově zvolený generální ředitel Kamil Dudek.

 

 

Kamil Dudek vystudoval Katedru teorie a technologie výbušnin na pardubické univerzitě a v roce 1997 nastoupil do Explosie. Od roku 2018 je také ředitelem Výzkumného ústavu průmyslové chemie a řadí se mezi největší odborníky na vývoj a výrobu výbušnin v naší zemi. „Věříme, že právě on je správnou osobností se silnou vazbou na historii, současnost i budoucnost Explosie, a že přispěje k jejímu dalšímu rozvoji,“ vysvětluje důvod rozhodnutí Radomír Krejča. (TZ – mve) Foto: Explosia a.s. (Nově jmenovaný generální ředitel Explosie Kamil Dudek na archivním snímku)

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života