O parkování a o letišti

Region - 31. 05. 2023
O parkování a o letišti

PARDUBICE - Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický jednal s pardubickým primátorem Janem Nadrchalem mimo jiné o problematice parkování u Pardubické nemocnice či o dalším rozvoji pardubického letiště, které je společným podnikem obou samospráv.

 

Problematika parkování v areálu Pardubické nemocnice a jeho nejbližším okolí je tématem, o kterém hovoříme dlouhodobě. Prioritou z hlediska investic je pro nás v tuto chvíli dokončení největší investice v dějinách kraje, kterou je moderní pavilon centrálního urgentního příjmu. Paralelně s tím však řešíme možnosti rozšíření parkovacích kapacit, a to i s ohledem na zamýšlené zavedení residenčního parkování ze strany města Pardubic,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

 

Potřebnost dostatečných parkovacích ploch si uvědomuje také primátor Jan Nadrchal. „Pardubická nemocnice, i když je v majetku kraje, tak je svým způsobem také naše, protože slouží ve velké míře pro občany Pardubic. Proto řešíme možnosti, jak vyjít kraji vstříc v rámci parkovacích ploch v celé širší oblasti v okolí nemocnice. Ne všichni pacienti či návštěvníci mohou či chtějí využít hromadnou dopravu nebo službu senior taxi, kterou jako město dotujeme,“ sdělil Jan Nadrchal.

 

Jednou z variant pro řešení parkování je výstavba parkovacího domu. Jeho nákladnost a možný způsob financování nyní kraj a nemocnice intenzivně řeší. „Na vybudování parkovacího domu nelze získat žádné evropské či národní dotace, proto bychom celou jeho výstavbu museli financovat z vlastních zdrojů. Jednou z alternativ, které také prověřujeme, je spolupráce se soukromým investorem na principu PPP projektu,“ sdělil hejtman Netolický.

 

Zástupci obou samospráv hovořili také o dalším rozvoji pardubického letiště v souvislosti s nastupující letní charterovou sezonou. (DoB) Foto: Pk

 

Mohlo by vás zajímat:

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku