O parkování a o letišti

Region - 31. 05. 2023
O parkování a o letišti

PARDUBICE - Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický jednal s pardubickým primátorem Janem Nadrchalem mimo jiné o problematice parkování u Pardubické nemocnice či o dalším rozvoji pardubického letiště, které je společným podnikem obou samospráv.

 

Problematika parkování v areálu Pardubické nemocnice a jeho nejbližším okolí je tématem, o kterém hovoříme dlouhodobě. Prioritou z hlediska investic je pro nás v tuto chvíli dokončení největší investice v dějinách kraje, kterou je moderní pavilon centrálního urgentního příjmu. Paralelně s tím však řešíme možnosti rozšíření parkovacích kapacit, a to i s ohledem na zamýšlené zavedení residenčního parkování ze strany města Pardubic,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

 

Potřebnost dostatečných parkovacích ploch si uvědomuje také primátor Jan Nadrchal. „Pardubická nemocnice, i když je v majetku kraje, tak je svým způsobem také naše, protože slouží ve velké míře pro občany Pardubic. Proto řešíme možnosti, jak vyjít kraji vstříc v rámci parkovacích ploch v celé širší oblasti v okolí nemocnice. Ne všichni pacienti či návštěvníci mohou či chtějí využít hromadnou dopravu nebo službu senior taxi, kterou jako město dotujeme,“ sdělil Jan Nadrchal.

 

Jednou z variant pro řešení parkování je výstavba parkovacího domu. Jeho nákladnost a možný způsob financování nyní kraj a nemocnice intenzivně řeší. „Na vybudování parkovacího domu nelze získat žádné evropské či národní dotace, proto bychom celou jeho výstavbu museli financovat z vlastních zdrojů. Jednou z alternativ, které také prověřujeme, je spolupráce se soukromým investorem na principu PPP projektu,“ sdělil hejtman Netolický.

 

Zástupci obou samospráv hovořili také o dalším rozvoji pardubického letiště v souvislosti s nastupující letní charterovou sezonou. (DoB) Foto: Pk

 

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek