Tady bude nový kruhový objezd

Region - 31. 05. 2023
Tady bude nový kruhový objezd

LÁZNĚ BOHDANEČ - Na příjezdu do města ve směru od Rohovládovy Bělé začnou stavaři 19. června budovat nový kruhový objezd. Ten má pomoci zklidnit dopravu a zvýšit bezpečnost motoristů, chodců i cyklistů. Na křižovatce na příjezdu do Lázní Bohdaneč a u čerpací stanice se v minulosti stala řada dopravních nehod, některé s vážnými následky. Nyní v místě vznikne kruhový objezd, který dopravu zklidní a přispěje k bezpečnosti.

 

„V červnu se začne stavět nový kruhový objezd v místě křížení silnic II/211 a III/361. Silnice druhé třídy pokračuje směrem na Rohovládovou Bělou a slouží částečně i jako přivaděč na dálnici. Silnice třetí třídy potom vede do Neratovské dubové aleje, která je oblíbenou spojkou zejména pro cyklisty a výletníky. Objezd přispěje ke zvýšení bezpečnosti v úseku,“ uvedl náměstek hejtmana zodpovědný za dopravu Michal Kortyš.

 

Kruhový objezd také zajistí, že řidiči budou do města vjíždět nižší rychlostí. „Zklidnění dopravy je jednoznačně jedním z důvodů, proč kruhový objezd v místě vznikne. Doufám také, že otráví řidiče kamionů, kteří i přes zákaz stále projíždějí naším městem, i když v nižším počtu, než tomu bylo v minulých letech,“ uvedl starosta Lázní Bohdaneč Josef Štěpanovský s tím, že vjezd do města strážníci hlídají nejen kvůli nákladní dopravě, ale také kvůli rychlosti vjezdu do města. „V současné době se o vjezd pokusí přibližně deset až patnáct kamionů denně. Dříve jich Bohdančí projížděly stovky. V dohledné bychom rádi zrealizovali prodloužení linky MHD ke mlýnům a okružní křižovatka zajistí bezpečný výjezd vozidel MHD z točny,“ dodal Štěpanovský.

 

Zákaz vjezdu kamionů začal na průtahu městem platit v září 2021 po rekonstrukci silnice. Kraji se tehdy podařilo zařadit úsek od výjezdu z dálnice D11 po křižovatku se silnicí v Rybitví do své správy, což umožnilo omezit průjezd kamionů. „To byla jediná možnost, jak Lázním Bohdaneč a obcím na trase z dálnice pomoci od husté tranzitní dopravy,“ řekl Kortyš. Kruhový objezd se má začít stavět 19. června a vyjde na necelých 10 milionů korun bez DPH. Na jeho stavbu kraj využije peníze ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

 

Informace o omezení v dopravě:

 

19. 6. – 2. 7.

 

Úplná uzavírka odbočení ze silnice II/211 směr silnice III/0361 na Neratov a pravý jízdní pruh ze směru od Bukovky do Lázní Bohdaneč.

Silnice II/211 Lázně Bohdaneč – Bukovka bude průjezdná pouze pro vozidla do 12 t, a to kyvadlově – řízeno semafory. Pro vozidla nad 12 t bude vyznačena objízdná trasa.

 

3. 7. – 13. 8.

 

Silnice II/211 Lázně Bohdaneč – Bukovka bude uzavřena úplně, a to nadále i ve směru na Neratov. Průjezdná bude pouze pro vozidla do 12 t a šíře 2,2 m po staré silnici za benzinovou čerpací stanici kyvadlově – řízeno semafory. Pro vozidla nad 12 t bude vyznačena objízdná trasa. (MiV) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek