Tady bude nový kruhový objezd

Region - 31. 05. 2023
Tady bude nový kruhový objezd

LÁZNĚ BOHDANEČ - Na příjezdu do města ve směru od Rohovládovy Bělé začnou stavaři 19. června budovat nový kruhový objezd. Ten má pomoci zklidnit dopravu a zvýšit bezpečnost motoristů, chodců i cyklistů. Na křižovatce na příjezdu do Lázní Bohdaneč a u čerpací stanice se v minulosti stala řada dopravních nehod, některé s vážnými následky. Nyní v místě vznikne kruhový objezd, který dopravu zklidní a přispěje k bezpečnosti.

 

„V červnu se začne stavět nový kruhový objezd v místě křížení silnic II/211 a III/361. Silnice druhé třídy pokračuje směrem na Rohovládovou Bělou a slouží částečně i jako přivaděč na dálnici. Silnice třetí třídy potom vede do Neratovské dubové aleje, která je oblíbenou spojkou zejména pro cyklisty a výletníky. Objezd přispěje ke zvýšení bezpečnosti v úseku,“ uvedl náměstek hejtmana zodpovědný za dopravu Michal Kortyš.

 

Kruhový objezd také zajistí, že řidiči budou do města vjíždět nižší rychlostí. „Zklidnění dopravy je jednoznačně jedním z důvodů, proč kruhový objezd v místě vznikne. Doufám také, že otráví řidiče kamionů, kteří i přes zákaz stále projíždějí naším městem, i když v nižším počtu, než tomu bylo v minulých letech,“ uvedl starosta Lázní Bohdaneč Josef Štěpanovský s tím, že vjezd do města strážníci hlídají nejen kvůli nákladní dopravě, ale také kvůli rychlosti vjezdu do města. „V současné době se o vjezd pokusí přibližně deset až patnáct kamionů denně. Dříve jich Bohdančí projížděly stovky. V dohledné bychom rádi zrealizovali prodloužení linky MHD ke mlýnům a okružní křižovatka zajistí bezpečný výjezd vozidel MHD z točny,“ dodal Štěpanovský.

 

Zákaz vjezdu kamionů začal na průtahu městem platit v září 2021 po rekonstrukci silnice. Kraji se tehdy podařilo zařadit úsek od výjezdu z dálnice D11 po křižovatku se silnicí v Rybitví do své správy, což umožnilo omezit průjezd kamionů. „To byla jediná možnost, jak Lázním Bohdaneč a obcím na trase z dálnice pomoci od husté tranzitní dopravy,“ řekl Kortyš. Kruhový objezd se má začít stavět 19. června a vyjde na necelých 10 milionů korun bez DPH. Na jeho stavbu kraj využije peníze ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

 

Informace o omezení v dopravě:

 

19. 6. – 2. 7.

 

Úplná uzavírka odbočení ze silnice II/211 směr silnice III/0361 na Neratov a pravý jízdní pruh ze směru od Bukovky do Lázní Bohdaneč.

Silnice II/211 Lázně Bohdaneč – Bukovka bude průjezdná pouze pro vozidla do 12 t, a to kyvadlově – řízeno semafory. Pro vozidla nad 12 t bude vyznačena objízdná trasa.

 

3. 7. – 13. 8.

 

Silnice II/211 Lázně Bohdaneč – Bukovka bude uzavřena úplně, a to nadále i ve směru na Neratov. Průjezdná bude pouze pro vozidla do 12 t a šíře 2,2 m po staré silnici za benzinovou čerpací stanici kyvadlově – řízeno semafory. Pro vozidla nad 12 t bude vyznačena objízdná trasa. (MiV) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života