Záchrana!

Fotbal - 04. 06. 2023
Záchrana!

PARDUBICE – Balvan padá ze srdce. FK Pardubice si zajistil účast v nejvyšší soutěži i pro příští sezonu. Nebylo to jednoduché, od prvního kola loni v červenci, všechna ta nepovedená utkání před Vánoci na Bohemce až po dnešní barážový mač. Naštěstí výrazné zlepšení v jarní části soutěže a zejména fakt, že se od února konečně Pardubičtí dočkali vlastního stadionu s diváckou podporou, rozhodly.

 

První poločas druhého utkání baráže dnes v podvečer v CFIG Areně před takřka vyprodaným hledištěm probíhal pod taktovkou domácího týmu, jenž se mnohokrát dostával do šancí, nicméně proměnit se mu nepodařilo ani jednu. Ne že by Příbram občas nezazlobila, ale ani z její strany nehrozilo brankáři Markovičovi žádné větší nebezpečí. Z Pardubáků pochvalme Tischlera, snaživého Pikula i obětavost Černého.

 

V 73. minutě mohl konečně otevřít skóre domácí Helešic, ale Janoškem perfektně mu přiťuknutý balón v příbramské síti rovněž neskončil. Takové šance se musí proměňovat! Jinak to bylo spíše o taktice mít hru pod kontrolou bez zbytečného riskování a udržení náskoku z Příbrami. Koření v podobě gólu již nepřišlo, ale vzal to čert. Pardubice jsou i nadále prvoligové!

 

 

FK Pardubice - FK Viagem Příbram 0:0 (0:0). Přihlíželo 4350 diváků. (ro) Foto z utkání: RADEK KLIER (Na snímku trenér FK Pardubice Radoslav Kováč)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

Mohlo by vás zajímat:

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní