Deník týhle doby

Region - 23. 02. 2021
Deník týhle doby

 

PARDUBICKO - Doba koronavirová zcela změnila pojetí volného času. Namísto návštěv divadel, kin, výstav nebo koncertů dostaly přednost aktivity provozované doma. V prostředí domova probíhá i distanční školní výuka, a žáci tak musí trávit většinu času za monitorem počítačů a notebooků. Z toho důvodu si Krajské centrum primární prevence Pardubického kraje při Pedagogicko-psychologické poradně v Ústí nad Orlicí připravilo pro žáky a pedagogy projekt Deník týhle doby aneb offline v online, jehož hlavním cílem je zaktivizovat žáky bez využití digitálních technologií.

„Prožíváme dny, kdy jen stěží hledáme sílu na pozitivní věci ve svém okolí. Stále se na nás valí samá negativa a i v rámci školství už je patrné, že i ti neotrlejší optimisté ztrácejí energii a trpělivost. O to více jsem rád za aktivitu, která se současné trudné období snaží prolomit. Kéž by Deník týhle doby byl jednou příležitostí pro úsměvné ohlédnutí za koronavirovým obdobím. Krajské centrum primární prevence Pardubického kraje má v tomto mou velkou podporu a jsem velmi rád, že s tímto nápadem přišli,“ sdělil radní Pardubického kraje pro školství Josef Kozel, pod jehož záštitou je projekt realizován.

V rámci této výzvy mohou žáci svým chováním inspirovat i ostatní, a podělit se o své zkušenosti, myšlenky a zážitky z posledních měsíců, které zásadním způsobem ovlivnila pandemie koronaviru. Ať už jde o vaření, pečení, skládání veršů, malování nebo vyrábění, všechny aktivity se počítají, a všechny pomohou vytvořit Deník týhle doby.

Zájemci mohou výsledky své tvorby zaslat poštou nebo mailem do Pedagogicko-psychologické poradny v Ústí nad Orlicí. Pro vybrané autory či kolektivy je připravena i odměna. Více informací je k dispozici na webových stránkách www.pppuo.cz/denik-tyhle-doby. (DoB) Foto: MARIE MERTELÍKOVÁ

Mohlo by vás zajímat:

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života

Ke 111. výročí existence

Ke 111. výročí existence

Speciální škola v Pardubicích dostala nový objekt integračního centra

Mělo by býti plnohodnotné

Mělo by býti plnohodnotné

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Doprava v obcích bude omezena

Doprava v obcích bude omezena

Chystají se opravy v Mněticích a Ostřešanech