Vybere si každý

Region - 16. 06. 2023
Vybere si každý

PARDUBICE - Univerzita nabízí také letos kurzy pro zájemce každého věku. Celoživotní vzdělávání se už neomezuje pouze na cyklus Univerzita třetího věku, ale lidé se mohou hlásit i do kurzů pro středoškolské učitele, na sportovní kurzy, nebo na specializované cykly přednášek na různá témata.

 

„Díky našim akademikům můžeme zájemcům nabídnout možnost dozvědět se nové informace z různých oborů,“ říká rektor Libor Čapek.

 

Zájemci se mohou už od 26. června hlásit na specializované podzimní kurzy Dějiny módy a odívání, Poklady evropských měst nebo Jedlé a léčivé rostliny, které nabízí Dopravní fakulta Jana Pernera v rámci celoživotního vzdělávání. V nabídce je také sportovní kurz a lukostřelba ve spolupráci fakulty a Katedry tělovýchovy a sportu univerzity. Tyto kurzy jsou vhodné pro zájemce všech věkových kategorií.

 

Zájemci se mohou již nyní přihlásit na Univerzitu volného času, kterou organizuje Fakulta filozofická. Cyklus přednášek na zajímavá témata pod názvem Anglosaský svět začne 21. září. Přihláška na kurz je podmíněna platbou do konce července.

 

Přednášky v rámci Univerzity třetího věku nabízí také Fakulta ekonomicko – správní. Cyklus nazvala Společnost v 21. století II. a zájemci se mohou těšit na témata z ekonomie i společenských věd, která jim přednášející nabídnou populárně-naučnou formou. Dozví se například více o inflaci, ale také o tom, jak vytvořit rodokmen s využitím online zdrojů. Přihlášky je možné podávat do 27. září i elektronicky. Cyklus odstartuje 5. října.

 

Dopravní fakulta Jana Pernera připravila blok přednášek Univerzity třetího věku zaměřený na oblast silniční, železniční, vodní a letecké dopravy, dopravních staveb, dopravního managementu, logistiky, ekonomiky, energetiky, elektrotechniky nebo ekologie. Další možností je Humanitní blok, ve kterém zájemci najdou informace z oblasti zdravotnictví, historie, filozofie, psychologie nebo cestování. Přednášet budou nejen vyučující z Univerzity Pardubice ale také odborníci z praxe. Přihlásit se je možné od 11. září, první přednášky začínají 6. října.

 

Univerzitu třetího věku odstartovala letos také Fakulta chemicko-technologická, kde v květnu skončila první část ze čtyřsemestrálního program s názvem Chemie pro život. (MaM) Foto: ARCHIV UPCE

 

Mohlo by vás zajímat:

Šlápněte do pedálů!

Šlápněte do pedálů!

Jsou tu Cyklopecky Východní Čechy 2024

Vylákal téměř 52 milionů korun

Vylákal téměř 52 milionů korun

Byl si vědom neudržitelnosti své hry a přesto v ní pokračoval

Dlouhodobý boj vrcholí

Dlouhodobý boj vrcholí

Změna rozpočtového určení daní pro kraje míří k poslancům

Ottovy Čechy v Pardubicích

Ottovy Čechy v Pardubicích

Na vernisáži výstavy v Krajské knihovně bude k dispozici i cenná publikace

Vítání ptačího zpěvu

Vítání ptačího zpěvu

Sobotu zpestří muzejní vycházka za ptačími zpěváky

Vznikla nová soutěž

Vznikla nová soutěž

Zdravotní sestry si zaslouží poděkování