Gól v Bavorsku nevstřelili

Fotbal - 02. 07. 2023
Gól v Bavorsku nevstřelili

AMMERTHAL - Pardubičtí fotbalisté v prvním přípravném duelu před novou sezónou nestačili na 1.FC Norimberk. Kováčova parta v německém Ammerthalu podlehla týmu, který hraje 2. Bundesligu, 0:1.

 

Na začátku první půle to byl německý Norimberk, který převážně tvořil hru. Za zmínku stojí akce z 11. minuty, kdy útočník Daferner zahrozil po pravé straně hřiště. Viktor Budinský však zasáhl včas a z šance soupeře nic nebylo. První půlhodina hry patřila Norimberku. Šance Valentiniho skončila pouze v rukavicích pardubického gólmana.

 

V závěru poločasu se už norimberští fotbalisté prosadili. Po rohovém kopu se ve 45. minutě utkání trefil Christoph Daferner, který tak stanovil poločasový výsledek 1:0.

 

Ve druhé půli oba trenéři značně promíchali sestavu. Pardubice byly aktivnější. O tom hovoří i fakt, že si Kováčův tým vytvořil hned několik příležitostí. Dvě z nich skončily na tyči. První příležitost, po které zvonila za norimberským gólmanem tyč, měl Pikul v 55. minutě zápasu. Jeho hlavička skončila na břevně.

 

O čtyři minuty později vybojoval ve vápně balón skvěle hrající Patrák. Ten svižnou střelou zamířil pouze na tyč. Zbytek utkání šance nenabídl, a tak se oba celky rozešli za stavu 0:1 pro 1.FC Norimberk.

 

1. FC Norimberk – FK Pardubice 1:0 (1:0), 45. Daferner

 

Sestava Pardubic

I. pol. Budínský - Surzyn, Halinský, Koukola, Kurka - Sychra, Šimek, Hlavatý, Míšek - Koukola, Černý. 

2. pol. Kinský - Helešic, Icha, Hanč, Sedláček - Huf, Tischler, Vacek, Patrák - Krobot, Nikroman (Ghana)

 

Radoslav Kováč, trenér FK Pardubice: „Utkání nehodnotím úplně kladně, protože jsme prohráli a nevstřelili jsme branku. Norimberk byl velmi dobrým soupeřem. Bylo znát, že jsou v přípravě zhruba o týden napřed. Hlavně první poločas to bylo vidět. Byl to pro nás výborný test. Viděli jsme, že musíme pracovat při hře s míčem v rychlosti, v čemž nás Norimberk předčil. Jediná kaňka na zápase bylo zranění Tomáše Koukoly. Doufám, že to nebude vážné." (zrm) Foto z utkání: RADEK KLIER (Na snímku v modrém dresu v akci Michal Hlavatý)

Mohlo by vás zajímat:

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní