Po celé tři dny zdarma

Jezdectví - 06. 07. 2023
Po celé tři dny zdarma

PARDUBICE - Uprostřed prvního měsíce letošních prázdnin bude dostihové závodiště hostit „Letní všestrannost“. Atraktivní závody v jedné z nejnáročnějších jezdeckých disciplín se znovu těší velké pozornosti, týden před uzávěrkou přihlášek se zaregistrovalo už na 230 dvojic z České republiky a Rakouska.

 

Olympijský sport obsadí na tři dny (14. - 16. července) celý areál závodiště. Na obou kolbištích diváci uvidí drezurní úlohy a část parkurů se přesune i do dostihové dráhy. Ta se na dva dny stane i krosovou tratí, při níž budou soutěžící dvojice překonávat nejen umělé skoky, ale také některé z dostihových překážek. Pro diváky je po celou dobu akce vstup zdarma.

 

Menší překážky jsme zařadili do tratí náročnějších soutěží už v loňském roce a setkalo se to s velkým ohlasem. Atraktivní prostředí dostihové dráhy a místo, kde je doma Velká pardubická, prostě láká všechny jezdce bez ohledu na to, zda jde o dostihy, nebo všestrannost,“ říká stavitel krosových tratí a také správce dostihové dráhy Václav Žižka. Ten se svým týmem buduje také několik nových skoků v místním lesíku.

 

 

V rámci závodů Letní všestrannosti jsou vypsány mimo jiné soutěže seriálu Zlatá podkova a také Oblastní mistrovství Východočeské oblasti České jezdecké federace či kvalifikační kolo Národního poháru ve všestrannosti. Dvojice jezdec-kůň mohou závodit v celkem deseti soutěžích od pony až po stupeň obtížnosti „S“.

 

Jezdecká všestrannost kombinuje v jedné soutěži drezuru, parkur a krosovou zkoušku. Někdy je nazývána také jako „military“, její počátky totiž vycházejí z potřeby armády testovat všestrannost koní. Od počátku 20. století je také olympijským sportem. V novodobé historii se čeští reprezentanti účastnili olympiády například v Athénách, v Pekingu či v Tokiu. (noh) Foto: J.ŠEDIVÝ

Mohlo by vás zajímat:

Rozhodne se v neděli

Rozhodne se v neděli

Dynamo nevyužilo mečbol

Beksa končí…

Beksa končí…

Pardubičtí basketbalisté vypadli ve čtvrtfinále

Dynamo jde do vedení

Dynamo jde do vedení

Hokejisté Pardubic vedou ve finálové sérii 3:2

Dynamo srovnalo sérii

Dynamo srovnalo sérii

Pardubice zvítězily v Třinci a srovnaly finálovou sérii

Třetí prohra Beksy

Třetí prohra Beksy

Pardubičtí basketbalisté čtvrté utkání prohráli

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav