Jídla pro děti v nouzi

Region - 25. 02. 2021
Jídla pro děti v nouzi

 

PARDUBICKO - Také v letošním roce kraj naváže na současnou spolupráci v Operačním programu potravinové a materiální pomoci, jehož záměrem je zajistit dětem ze sociálně a ekonomicky slabých rodin pravidelnou kvalitní stravu. Krajské zastupitelstvo na úterním jednání schválilo smluvní změny o partnerství. 

„Změny dotačního titulu nám umožnily rozšířit dosah pro dalších 23 dětí v rámci této podpory, a tak jsme na tuto příležitost rychle reagovali. Obzvláště v této vyhrocené době považuji každou dobrou zprávu za důležitou. Jsem rád, že smluvní změny a dodatky smluv schválilo krajské zastupitelstvo jednomyslně,“ uvedl krajský radní pro oblast školství Josef Kozel.

Potravinová pomoc je určena dětem a žákům ve věku od 3 do 15 let, které navštěvují mateřskou nebo základní školu, případně nižší stupeň víceletých gymnázií. Celkově se mezi ně rozdělí 5,6 milionu korun. „Naše škola je do projektu potravinové pomoci pro děti v nouzi zapojena již druhým rokem. Podpoření žáci tak mají zajištěný plnohodnotný oběd ve školní jídelně, který pro ně v rodinném prostředí často z různých příčin není prioritou. Žáci jsou za tuto příležitost rádi a tuto možnost hodnotíme velmi pozitivně,“ sdělil ředitel Základní školy Luže Vít Hospodka.

Do projektu se celoročně přihlásilo celkem 59 škol a školských zařízení, dalších 9 škol se zapojí dodatečně v druhém pololetí školního roku 2020/2021. Pomoc se zajištěním školních obědů poskytují i nadále obecně prospěšná společnost WOMEN FOR WOMEN a nadační fond DRAB FOUNDATION. (DoB) Ilustrační foto: INTERNET

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek