Druhá prohra v přípravě

Fotbal - 08. 07. 2023
Druhá prohra v přípravě

SEMÍN - Pardubičtí fotbalisté nestačili na pražskou Duklu, které v sobotu ve druhém přípravném duelu podlehli 1:2. Jedinou branku „domácích“ vstřelil Vojtěch Patrák, který již podruhé přišel do pardubické kabiny ze Sparty Praha.

 

FK Pardubice – Dukla Praha 1:2 (1:0). Branky: 44. Patrák - 53. Červenka, 80. Šeberle. 420 diváků. Rozhodčí: Starý - Arnošt, Vodrážka.

 

PARDUBICE: Kinský - Surzyn, Halinský, Icha, Helešic - Vacek - Tischler, Hlavatý, Patrák, Pikul – Krobot. Náhradníci: Šmíd, Šimek, Míšek, Sedláček, Hanč, Kurka, Tecl, Brdička, Zlatohlávek, Jarkovský, Huf.

FC DUKLA PRAHA: Rada - Peterka, Škoda, Zeronik, Krch - Vondrášek, Ullman, Hrubeš, Matějka - Kozel, Jeřábek Náhradníci: Šťovíček, Ludvíček, Jelínek, Červenka, Douděra, Hudec, Šebrle, Hašek, Barac, Moulis, Buchvaldek.

 

Pardubičtí měli velkou šanci již ve 3. minutě, kdy ji však propásl Pikul, a o devět minut později stejný hráč nezužitkoval další příležitost, když ho do koncovky uvolnil Tischler. Hosté si vytvořili největší šanci první půle Matějkou, ale bez efektu. Ve 43. minutě měli svěřenci trenéra Kováče příležitost po standardce Hlavatého, ale míč skončil nad břevnem branky Pražanů.

 

Minutu před koncem první půle se Pardubičtí dočkali. Po pravé straně unikl hostující obraně Vojtěch Patrák, který svižnou střelou do levého horního rohu rozvlnil síť za zády gólmana Rady.

 

Po změně stran hosté přidali a v 53. minutě vyrovnal skóre Červenka. V 65. minutě hry vystřelil nebezpečně Surzyn. Golman Dukly však dokázal jeho střelu vytěsnit. Pardubice si v následujících minutách utkání vytvořily další nebezpečné příležitosti. Hlavička Tischlera ani střela mladičkého Míška však gólovou radost nepřinesla.

 

Naopak to byli znovu hosté, kteří se gólově podruhé prosadili. V 80. minutě usměrnil balón za záda Šmída aktivně hrající Štěpán Šebrle a upravil na 1:2. V závěru utkání se už nic podstatného nestalo, Pardubičtí tak podruhé odcházejí z přípravného utkání před novou sezónou poraženi.

 

Příště: v úterý 11. července v 11 hodin FK Pardubice - MFK Chrudim (hřiště Pod Vinicí), generálka: FK Pardubice - FC Košice (so 15.7.- v 18 hodin) v CFIG Areně.

 

Radoslav Kováč, trenér FK Pardubice: „Velice se mi líbil první poločas. Měli jsme měli slibné akce a vstřelili i pěkný gól. Musíme se ale do gólových šancí více tlačit. Bota nás tlačí na postech stoperů, musíme pracovat na tom, abychom střed obrany posílili...“  (zrm) Foto z utkání: FK PARDUBICE (Na snímku v modrém dresu pardubický Kamil Vacek)

Mohlo by vás zajímat:

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní