Cílem je záchrana

fotbal - 19. 07. 2023
Cílem je záchrana

PARDUBICE – Fotbalový klub FK Pardubice uspořádal v prostorách CFIG Arény předsezonní tiskovou konferenci. Té se účastnili trenér A-týmu Radoslav Kováč, sportovní ředitel Vít Zavřel, předseda představenstva Vladimír Pitter a kapitán A-týmu Pavel Černý.

 

Novináře pochopitelně nejvíce zajímal pohyb v kádru oproti minulé sezoně, který byl opravdu velký. Tým opustilo (včetně odchodů na hostování) hned čtrnáct fotbalistů, mezi nimi i Janošek, Nita, Markovič, Kostka, Vlček, Chlumecký či v neposlední třeba Jeřábek. Zhruba stejný počet hráčů pak do Pardubic zamířil (včetně nově podepsaných smluv). Mimo jiné gólman Kinský či obránce Surzyn.

 

I přes rozpočet zhruba sto milionů korun je cílem záchrana. „Nechci předestírat na jakém místě bychom měli skončit, jednoznačnou prioritou je pro nás záchrana,“ nechal se slyšet trenér Kováč. K udržení v nejvyšší soutěži by měli pomoci i pardubičtí fanoušci, kteří do současné doby nakoupili téměř patnáct set sezonních vstupenek. (saf) Foto: JAN ŠAFÁŘ (Na dotazy novinářů na předsezonní tiskové konferenci odpovídali Radoslav Kováč, Vít Zavřel, Vladimír Pitter a Pavel Černý.

Mohlo by vás zajímat:

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní