Vstřelit gól? Ani náhodou...

Fotbal - 22. 07. 2023
Vstřelit gól? Ani náhodou...

PARDUBICE – První kolo nového ročníku Fortuna:Ligy v CFIG Areně v sobotu odpoledne vůbec nezačalo dobře. Neuvěřitelným způsobem pokažená šance Hlavatého ve 3. minutě a hned poté první gól Klokanů (Hůlka) po rohovém kopu o minutu později dokonale zmrazily náladu domácích fanoušků. Slyšet bylo pouze kotel příznivců Bohemians, takže člověk si připadal jako v Ďolíčku… Vykřesat naději se pokusil v 19. minutě Pikul, střelecky jalový výkon pardubického týmu však převažoval a tragikomedie vyvrcholila v 25. minutě sérií nepovedených pokusů domácích dotlačit míč do brány hostí. Nepřehlednou situaci musel přezkoumat VAR. Hráči Bohemians rovněž příliš netlačili na pilu, mírná převaha Pardubic po 30. minutě však k vyrovnání nevedla (šance měli Tischler a Icha). Zatrnulo ve 38., kdy se do šance opět dostal Hůlka. Bohemians si pak vytvořili řadu šancí, domácí golman Kinský naštěstí do přestávky vše kontroloval.

 

Pět minut po zahájení druhé půle mohl pro Bohemians zvýšit Köstl, pohotový Kinský jeho vyloženou šanci bezpečně pokryl. Do řady příležitostí se dostali i domácí, opět ale bez patřičného efektu v koncovce. Brankář hostů Reichl se více zapotil kolem 60. minuty, leč svoji svatyni uhájil. Vzrušení přinesla 67. minuta, kdy se po faulu na svého pražského jmenovce musel poroučet ze hřiště s červenou kartou Matoušek. V pardubickém dresu si zahrál pouhých sedm minut... Vstřelit gól se v závěru nepodařilo ani střídajícímu Černému, ač k tomu měl velmi blízko. Pardubice jsou po prvním kole bez bodu. A to po utkání hraném doma mrzí.

 

FK Pardubice – Bohemians Praha 1905 0:1 (0:1). Přihlíželo 3817 diváků. (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku situace u brankové čáry Bohemians v 25. minutě. Gól ani po přezkumu VAR uznán nebyl)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

Mohlo by vás zajímat:

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní