Šikovní výrobci potravin nevymizeli

Region - 15. 08. 2023
Šikovní výrobci potravin nevymizeli

PARDUBICE - Sedmnáctý ročník potravinářské soutěže MLS Pardubického kraje, který pořádá tradičně společnost Agrovenkov ve spolupráci s Pardubickým krajem, zná své letošní oceněné. Ti však budou široké veřejnosti představeni až 24. září v rámci krajských dožínek na Pernštýnském náměstí v Pardubicích. Jako tradičně se zasedání hodnotící komise zúčastnil také radní pro oblast venkova, životního prostředí a zemědělství Miroslav Krčil.

 

V letošním roce se nám do soutěže MLS Pardubického kraje přihlásilo celkem 36 producentů, kteří představili 116 výrobků. Je velmi potěšující vidět, že máme v našem regionu tolik šikovných lidí, tolik šikovných výrobců, kteří umí udělat kvalitní české potraviny z lokálních surovin. Plně si uvědomuji, že za každým takovým výrobkem je obrovský kus práce, a proto si zaslouží naši podporu. Chci zdůraznit, že není rozhodující, o jak velkou provozovnu či podnik se jedná, ale důležitá je kvalita,“ uvedl Miroslav Krčil, který však vítěze letošního ročníku neprozradil.

 

V tuto chvíli zná jména vítězů jen odborná porota. Veřejnost se vše dozví v neděli 24. září v rámci krajských dožínek, které se tradičně budou konat na Pernštýnském náměstí v Pardubicích, kam bych všechny zájemce nejen o zemědělství, potravinářství, ale také o dobrou zábavu s kvalitními potravinami pozval,“ řekl Miroslav Krčil. (DoB) Foto: Pk

 

Mohlo by vás zajímat:

Šlápněte do pedálů!

Šlápněte do pedálů!

Jsou tu Cyklopecky Východní Čechy 2024

Vylákal téměř 52 milionů korun

Vylákal téměř 52 milionů korun

Byl si vědom neudržitelnosti své hry a přesto v ní pokračoval

Dlouhodobý boj vrcholí

Dlouhodobý boj vrcholí

Změna rozpočtového určení daní pro kraje míří k poslancům

Ottovy Čechy v Pardubicích

Ottovy Čechy v Pardubicích

Na vernisáži výstavy v Krajské knihovně bude k dispozici i cenná publikace

Vítání ptačího zpěvu

Vítání ptačího zpěvu

Sobotu zpestří muzejní vycházka za ptačími zpěváky

Vznikla nová soutěž

Vznikla nová soutěž

Zdravotní sestry si zaslouží poděkování