Řidička jako z jiné dimenze

Region - 12. 09. 2023
Řidička jako z jiné dimenze

CHRUDIMSKO - V minulém týdnu se dopravní policisté „zapotili“ při silniční kontrole. Před půl desátou večer v obci Horka zastavili bílé vozidlo zn. Renault. To je upoutalo na první pohled podivnými registračními značkami.

 

„Vozidlo řídila žena, kterou policisté vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla. Řidička hlídce předložila pouze plastové kartičky zdánlivě připomínající občanský a řidičský průkaz a osvědčení o registraci vozidla blíže neurčené země vydání. Jediným platným dokladem, který měla řidička u sebe, bylo pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Údaje z předložených dokladů neprocházely žádnými evidencemi,“ popsala mluvčí krajské policie Andrea Muzikantová.

 

Policisté řidičku opakovaně vyzývali k prokázání totožnosti, stále jim však dokola opakovala údaje z registrační značky. Díky datu narození a VIN vozidla policisté nakonec řidičku a majitelku vozidla ztotožnili. Pětatřicetiletá žena nakonec uvedla, že se se svým skutečným jménem a příjmením v současné době již neztotožňuje a nepoužívá ho.

 

„Policisté řidičce odňali plastové tabulky napodobující RZ a neplatné doklady k řízení a provozu vozidla a další jízdu ji zakázali. Na místě sepsali s řidičkou oznámení přestupku, které odmítla podepsat. Případem se bude zabývat místně příslušný městský úřad. Řidičce hrozí ve správním řízení sankce 5 až 10 tisíc korun a zákaz činnosti na 6 měsíců až 1 rok,“ uzavřela mluvčí Muzikantová. (zr) Foto: PČR

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek