Kladruby Naruby

Region - 13. 09. 2023
Kladruby Naruby

KLADRUBY NAD LABEM - Národní hřebčín pořádá v sobotu 16. září již 7. ročník tradiční akce zaměřené především na nejmenší návštěvníky. Její název zní KLADRUBY NARUBY.

 

Vše se rozeběhne ve 13 hodin na závodišti v Kladrubech nad Labem a pořadatelé slibují bohatý program. Jako první vystoupí na podiu dětská kapela PÍSKOMIL SE VRACÍ. Návštěvníci nebudou ochuzeni ani o tradiční předvedení starokladrubských koní, které započne úderem 14. hodiny na kladrubském kolbišti. K vidění budou starokladrubští koně jak pod sedlem, tak v různých typech zápřeže. V 15 hodin je připraveno loutkové divadelní představení divadélka VOLFI. Hlavním hudebním interpretem celého rodinného odpoledne je kapela ODYSSEA, jejíž koncert je naplánován na 16. hodinu. Až do 17:30 hodin budou k dispozici zajímavé herní atrakce pro malé i velké návštěvníky, ukázky tradičních řemesel a připraveny budou i soutěže a hry pro děti.

 

Program na závodišti je zdarma. Po celou dobu akce národní hřebčín zpřístupní také standardní prohlídkové okruhy historických prostor stájí, kočárovny, postrojovny, muzea a zámku, přičemž bude možné využít prodloužené otevírací doby až do 17 hodin. Vstupné na prohlídkové okruhy dle standardního ceníku.

 

Program:

 

13:00 dětská kapela Pískomil se vrací

13:00 – 17:30 hudební a divadelní vystoupení, atrakce a soutěže pro děti (lezecká stěna, slámohrad, kolotoč), ukázky řemesel a jarmark

14:00 předvedení starokladrubských koní

15:00 loutkové divadélko VOLFI

16:00 kapela Odyssea

Vstup zdarma

 

Prohlídky v národním hřebčíně:

 

10:00 – 17:00 Prohlídky stájí, zámku a kočárovny, postrojovny a muzea starokladrubského koně (vstupné na prohlídky dle ceníku služeb)

13:30 – 15:00 Projížďky ve výletních vozech tažených starokladrubským dvojspřežím

 

Přijďte si v sobotu 16. září 2023 do areálu závodiště v Kladrubech nad Labem užít výjimečné odpoledne plné hudby, zábavy a skvělých zážitků. (KCH) Foto: NHK

Mohlo by vás zajímat:

Šlápněte do pedálů!

Šlápněte do pedálů!

Jsou tu Cyklopecky Východní Čechy 2024

Vylákal téměř 52 milionů korun

Vylákal téměř 52 milionů korun

Byl si vědom neudržitelnosti své hry a přesto v ní pokračoval

Dlouhodobý boj vrcholí

Dlouhodobý boj vrcholí

Změna rozpočtového určení daní pro kraje míří k poslancům

Ottovy Čechy v Pardubicích

Ottovy Čechy v Pardubicích

Na vernisáži výstavy v Krajské knihovně bude k dispozici i cenná publikace

Vítání ptačího zpěvu

Vítání ptačího zpěvu

Sobotu zpestří muzejní vycházka za ptačími zpěváky

Vznikla nová soutěž

Vznikla nová soutěž

Zdravotní sestry si zaslouží poděkování