Řada aktivit ve skanzenu

Region - 15. 09. 2023
Řada aktivit ve skanzenu

PARDUBICKO - Rodinný den Pardubického kraje putuje každý rok na jiné místo, letos zavítá do keltského skanzenu Země Keltů v Nasavrkách už tuto neděli 17. září. Bohatý program pro celé rodiny připravil Pardubický kraj ve spolupráci se spolkem Boii a je zdarma. Na Den pro rodiny naváže Týden pro pěstounství v 11 městech kraje.

 

„Letos se Den pro rodiny Pardubického kraje koná opět v září, ale tentokrát jsme změnili jeho obsah. To nám umožnila spolupráce se Zemí Keltů v Nasavrkách.  Od 10 do 16 hodin bude ve skanzenu připravena řada aktivit, jako je třeba výroba a pečení placek v keltské kuchyni, projížďky na koních, střelba z luku, vrhání nožem, tvoření vlastních mincí, keramická dílna a další. Nebude chybět ani ukázka keltského vybavení či vystoupení keltské kapely, kouzelníka a také představení koně Valdy,“ pozval zájemce krajský radní pro sociální péči a neziskové sektor Pavel Šotola.

 

Celou akci bude moderovat Andrea Moličová z improskupiny Paleťáci.  Pro děti bude připravena hrací kata na sbírání razítek u jednotlivých stanovišť a následné odměny.

 

Dnem pro rodiny bude také zahájen Týden pěstounství, který potrvá od 18. do 22. září a nabídne Dny otevřených dveří, besedy o pěstounství, výstavy, setkání a další aktivity. Konkrétní programy v Pardubicích, Svitavách, Litomyšli, Poličce, Ústí nad Orlicí, Chrudimi, Hlinsku, Moravské Třebové, Přelouči, Žamberku a Lanškrouně naleznete na webu Kraj pro rodinu - https://krajprorodinu.cz/nahradni-rodina/tyden-pro-pestounstvi-2023/.

 

„Rád bych pozval zájemce třeba na besedu s tvůrci velmi úspěšného seriálu České televize Plné hnízdo o pěstounských rodinách.  Uskuteční se ve čtvrtek 21. září od 16 hodin v Divadle 29 v Pardubicích a dozvíte se tam zajímavosti ze zákulisí první řady i z připravovaného pokračování seriálu. Besedy se zúčastní i rodiny z kraje, které v pořadu vystupují,“ zve na jeden z pořadů Pavel Šotola. (zun) Repro: Pk

 

Mohlo by vás zajímat:

Šlápněte do pedálů!

Šlápněte do pedálů!

Jsou tu Cyklopecky Východní Čechy 2024

Vylákal téměř 52 milionů korun

Vylákal téměř 52 milionů korun

Byl si vědom neudržitelnosti své hry a přesto v ní pokračoval

Dlouhodobý boj vrcholí

Dlouhodobý boj vrcholí

Změna rozpočtového určení daní pro kraje míří k poslancům

Ottovy Čechy v Pardubicích

Ottovy Čechy v Pardubicích

Na vernisáži výstavy v Krajské knihovně bude k dispozici i cenná publikace

Vítání ptačího zpěvu

Vítání ptačího zpěvu

Sobotu zpestří muzejní vycházka za ptačími zpěváky

Vznikla nová soutěž

Vznikla nová soutěž

Zdravotní sestry si zaslouží poděkování