Řada aktivit ve skanzenu

Region - 15. 09. 2023
Řada aktivit ve skanzenu

PARDUBICKO - Rodinný den Pardubického kraje putuje každý rok na jiné místo, letos zavítá do keltského skanzenu Země Keltů v Nasavrkách už tuto neděli 17. září. Bohatý program pro celé rodiny připravil Pardubický kraj ve spolupráci se spolkem Boii a je zdarma. Na Den pro rodiny naváže Týden pro pěstounství v 11 městech kraje.

 

„Letos se Den pro rodiny Pardubického kraje koná opět v září, ale tentokrát jsme změnili jeho obsah. To nám umožnila spolupráce se Zemí Keltů v Nasavrkách.  Od 10 do 16 hodin bude ve skanzenu připravena řada aktivit, jako je třeba výroba a pečení placek v keltské kuchyni, projížďky na koních, střelba z luku, vrhání nožem, tvoření vlastních mincí, keramická dílna a další. Nebude chybět ani ukázka keltského vybavení či vystoupení keltské kapely, kouzelníka a také představení koně Valdy,“ pozval zájemce krajský radní pro sociální péči a neziskové sektor Pavel Šotola.

 

Celou akci bude moderovat Andrea Moličová z improskupiny Paleťáci.  Pro děti bude připravena hrací kata na sbírání razítek u jednotlivých stanovišť a následné odměny.

 

Dnem pro rodiny bude také zahájen Týden pěstounství, který potrvá od 18. do 22. září a nabídne Dny otevřených dveří, besedy o pěstounství, výstavy, setkání a další aktivity. Konkrétní programy v Pardubicích, Svitavách, Litomyšli, Poličce, Ústí nad Orlicí, Chrudimi, Hlinsku, Moravské Třebové, Přelouči, Žamberku a Lanškrouně naleznete na webu Kraj pro rodinu - https://krajprorodinu.cz/nahradni-rodina/tyden-pro-pestounstvi-2023/.

 

„Rád bych pozval zájemce třeba na besedu s tvůrci velmi úspěšného seriálu České televize Plné hnízdo o pěstounských rodinách.  Uskuteční se ve čtvrtek 21. září od 16 hodin v Divadle 29 v Pardubicích a dozvíte se tam zajímavosti ze zákulisí první řady i z připravovaného pokračování seriálu. Besedy se zúčastní i rodiny z kraje, které v pořadu vystupují,“ zve na jeden z pořadů Pavel Šotola. (zun) Repro: Pk

 

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek