Opatření, která potěší

Region - 15. 09. 2023
Opatření, která potěší

HOLICE - Kulturní dům města Holic vstupuje do nové sezóny s několika novinkami. Diváci si od září mohou koupit vstupenky pohodlně přes internet, předplatné bude rozděleno na dvě období a na únor se chystá exkluzivní koncert Jdi za štěstím s hity Karla Gotta v podání Mariana Vojtka a Bohuše Matuše.

 

„Očekáváme, že online předprodej k nám přiláká diváky z širšího okolí. Ti si díky němu nebudou muset vyzvedávat vstupenky předem v Holicích, ale přijedou až na samotné představení,“ říká ředitel kulturního domu Vojtěch Rydlo. „Prodej v kanceláři kulturního domu však samozřejmě zachováme,“ dodává.

 

Pro předprodej vybrali společnost TicketWare s prodejním systémem Entradio, který je uživatelsky příjemný a pro oblast kultury komplexní. TicketWare poskytuje systém více než 260 kulturním institucím po celém Česku, ale například získal i zakázku pro všechny instituce spadající pod Slovenské národné múzeum.

 

V Holicích proběhla změna také v rámci abonentského cyklu. Od poloviny září je k dispozici předplatné podzim–zima se zakončením v lednu. Diváky čeká Východočeské divadlo s oceňovanou komedií Bláznivými nůžkami, thriller MindGame s Miroslavem Etzlerem, Petrem Halberstadtem a Pavlou Vitázkovou, tři jednoaktovky v podání holických ochotníků a původní komedie divadla Artur Třídní sraz. Cyklus doplňuje koncert Symfonického orchestru Konzervatoře Pardubice konaný k 17. listopadu a recitál Karla Plíhala. Druhou polovinu sezóny zahájí exkluzivní koncert Mariana Vojtka a Bohuše Matuše, kteří připomenou největší hity Karla Gotta a plánují také další dávku předplatného.

 

Žít nebude jen budova kulturního domu. Vedle v Africkém muzeu se první týden v říjnu ponese ve znamení oslav narození cestovatele Emila Holuba. Přijede Aleš Dráteník Kulhánek s ukázkou řemeslné dílny, skupina Divoké bubny a přední česká afrikanistka Marie Imbrová. Přednáškou Vladimíra Sochy Afričtí dinosauři bude současně zahájena také Akademie pro starší a pokročilé, v první polovině zaměřená na badatelská a cestovatelská témata a druhá polovina se postará o to, aby si návštěvníci věděli rady v různých životních situacích.

 

 

Během podzimu by v kulturním domě rádi instalovali také terminál pro platbu kartou. „Když jde na představení třeba celá rodina, snadno se celková částka přehoupne přes tisíc korun. Ne každý u sebe v dnešní době takovou hotovost nosí. Mnohým návštěvníkům to tak ušetří cestu na náměstí k nejbližšímu bankomatu,“ komentuje potřebnost terminálů ředitel. Do sezóny od září 2024 potom plánuje vstoupit s novým vizuálním stylem a webem. Na logu již pracují studenti školy GRACE v Pardubicích. V plánu je i vyřešení řádného informačního centra.

 

Vojtěch Rydlo je ředitelem kulturního domu od letošního května. Český rozhlas Pardubice vydal k rozhovoru s ním článek s titulkem „Mladší než podřízení. Novému šéfovi kultury v Holicích je 25“. (zr) Foto: firmy.cz

Mohlo by vás zajímat:

Šlápněte do pedálů!

Šlápněte do pedálů!

Jsou tu Cyklopecky Východní Čechy 2024

Vylákal téměř 52 milionů korun

Vylákal téměř 52 milionů korun

Byl si vědom neudržitelnosti své hry a přesto v ní pokračoval

Dlouhodobý boj vrcholí

Dlouhodobý boj vrcholí

Změna rozpočtového určení daní pro kraje míří k poslancům

Ottovy Čechy v Pardubicích

Ottovy Čechy v Pardubicích

Na vernisáži výstavy v Krajské knihovně bude k dispozici i cenná publikace

Vítání ptačího zpěvu

Vítání ptačího zpěvu

Sobotu zpestří muzejní vycházka za ptačími zpěváky

Vznikla nová soutěž

Vznikla nová soutěž

Zdravotní sestry si zaslouží poděkování