Lávka u frekventované silnice

Region - 22. 09. 2023
Lávka u frekventované silnice

CHOLTICE - Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický jednal s vedením městyse o připravované investici do lávky pro pěší, která by zajistila bezpečný pohyb chodců v prostoru potoka Struha. V tomto místě nyní chodník není, avšak komunikace je velmi frekventovaná. Hejtman přislíbil, že v případě realizace investice je kraj připraven zafinancovat sanaci opěrné zdi, ke které by byla lávka ukotvena.

 

„Jedná se o část ulice U Pošty směrem z centra obce, kde je na části vedena na náspu u potoka Struha. Součástí náspu je opěrná zeď, kterou by v případě realizace lávky bylo nutné upravit. Choltice požádaly o dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši sedmi milionů korun. V případě získání žádosti, což je podmínka pro realizaci lávky, jsme společně s naší Správou a údržbou silnic připraveni pomoci se sanací opěrné zdi, která byla vybudována v období první republiky. K opěrné zdi by měla být nová lávka kotvena tak, aby byl chodník zcela mimo těleso samotné silnice, což jednoznačně přispěje ke zvýšení bezpečnosti chodců, a to včetně dětí, které tuto část komunikace hojně využívají. Obě investice je nezbytné řešit najednou, což je logické nejen z časového, ale také finančního hlediska,“ uvedl hejtman Martin Netolický s tím, že Správa a údržba silnic Pardubického kraje je s vedením Choltic v úzkém kontaktu již od přípravné fáze na vybudování lávky.

 

V rámci jednání informoval starosta Choltic Tomáš Bolek hejtmana o podání žádosti o dotaci na obnovu budovy choltického zámku do Programu záchrany architektonického dědictví, který vyhlašuje Ministerstvo kultury. Řeč byla také o dokončování rekonstrukce hasičské zbrojnice, na kterou získal městys dotaci z Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR a částku 1,5 milionu korun od Pardubického kraje. (DoB) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Majestátnímu dravci ruch nevadí

Vysoký komín opatovické elektrárny se sokolům zalíbil

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Otevření obchvatu Dašic se blíží

Stavba uleví městu. Archeologický výzkum přišel na 85 milionů

Svatojakubské pozvání

Svatojakubské pozvání

Nadcházející víkend nabízí několik příležitostí k cestě, kultuře i duchovnímu usebrání

Konstrukci montovali Švédové

Konstrukci montovali Švédové

Jízdárna v Kladrubech nad Labem roste jako z vody

Více energie ze slunce

Více energie ze slunce

Pardubický kraj pokračuje v budování fotovoltaických elektráren na svých objektech

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Nezaměstnanost v červnu: 2,8 %

Počet rekvalifikací a kurzů vzrostl meziročně na téměř dvojnásobek