Totální nezodpovědnost

Region - 26. 09. 2023
Totální nezodpovědnost

JAROSLAV - Že by policisté při běžné kontrole zastavili linkový autobus, se často nestává. Tento se jim ale nelíbil. A věděli proč. 

 

Vysvětluje policejní mluvčí Iveta Kopecká: „Krajští dopravní policisté v minulém týdnu zažili poměrně netradiční silniční kontrolu. V úterý krátce před jedenáctou hodinou dopoledne si na silnici I/35 v obci Jaroslav všimli linkového autobusu, jehož technický stav byl už na první pohled pochybný. Jeho řidiče se proto rozhodli zastavit a zkontrolovat.“

 

Provedenou lustrací vozidla se policisté dozvěděli, že autobus nemá platnou technickou prohlídku od konce července letošního roku. Navíc se jednalo o závady na brzdách typu „C“, které jsou natolik závažné, že by mohly ohrozit bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu. 

 

Policisté na místě u jednatřicetiletého řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Dále mu zakázali další jízdu. Tři cestující dálkové linky Brno – Hradec Králové museli dále pokračovat přivolanou taxi službou, nebo po vlastní ose.

 

„Policisté událost zadokumentovali a v uplynulých dnech oznámili jak řidiče, tak provozovatele autobusové dopravy. Řidiči u správního orgánu hrozí pokuta až 10 tisíc korun a až jeden rok zákaz činnosti. Provozovateli ve správním řízení hrozí pokuta 50 tisíc korun,“ uzavírá mluvčí Kopecká. (zr) Foto: PČR

Mohlo by vás zajímat:

Šlápněte do pedálů!

Šlápněte do pedálů!

Jsou tu Cyklopecky Východní Čechy 2024

Vylákal téměř 52 milionů korun

Vylákal téměř 52 milionů korun

Byl si vědom neudržitelnosti své hry a přesto v ní pokračoval

Dlouhodobý boj vrcholí

Dlouhodobý boj vrcholí

Změna rozpočtového určení daní pro kraje míří k poslancům

Ottovy Čechy v Pardubicích

Ottovy Čechy v Pardubicích

Na vernisáži výstavy v Krajské knihovně bude k dispozici i cenná publikace

Vítání ptačího zpěvu

Vítání ptačího zpěvu

Sobotu zpestří muzejní vycházka za ptačími zpěváky

Vznikla nová soutěž

Vznikla nová soutěž

Zdravotní sestry si zaslouží poděkování