Hubertova jízda v Kladrubech

Region - 16. 10. 2023
Hubertova jízda v Kladrubech

KLADRUBY NAD LABEM - Druhá říjnová sobota patřila tradiční Hubertově jízdě pro zaměstnance národního hřebčína. Projížďku podzimní krajinou absolvovalo 13 kočárů, 1 výletní vůz a 21 jezdců rozdělených do tří lotů, které vedli zkušení masteři.

 

První lot vedl ředitel národního hřebčína Jiří Machek v sedle klisny slovenského teplokrevníka Sagira-K, druhý lot Jakub Hlávka v sedle českého teplokrevníka Lucero-K, třetí lot Jan Holec v sedle starokladrubského koně Generalissimus Filomena III- 4 a kočárový lot Jiří Nesvačil jun. I v letošním roce byla jedním z hostů Hubertovy jízdy ředitelka Zemského hřebčince Písek Hana Stránská, která ji absolvovala v sedle českého teplokrevníka Quido-K.

 

Trasa Hubertovy jízdy měřila přibližně 21 kilometrů a koně překonali téměř 80 přírodních skoků. Jednou z překážek byl již tradičně atraktivní průjezd Kurkovým jezírkem. Následovalo halali na kladrubském závodišti, kde se podařilo chytit liščí ocas ředitelce Zemského hřebčince Písek Haně Stránské, Barboře Květoňové, Alici Novákové a řediteli národního hřebčína Jiřímu Machkovi. Hubertova jízda byla zakončena v Císařském hostinci slavnostní večeří a taneční zábavou.

 

Další významnou akcí národního hřebčína je Svatomartinský průvod, který se bude konat v sobotu 11. listopadu v Hřebčíně Slatiňany. 26. – 27. prosince se mohou návštěvníci těšit na již tradiční akci Zimní království starokladrubských koní. (KCH) Foto: NHK

Mohlo by vás zajímat:

Šlápněte do pedálů!

Šlápněte do pedálů!

Jsou tu Cyklopecky Východní Čechy 2024

Vylákal téměř 52 milionů korun

Vylákal téměř 52 milionů korun

Byl si vědom neudržitelnosti své hry a přesto v ní pokračoval

Dlouhodobý boj vrcholí

Dlouhodobý boj vrcholí

Změna rozpočtového určení daní pro kraje míří k poslancům

Ottovy Čechy v Pardubicích

Ottovy Čechy v Pardubicích

Na vernisáži výstavy v Krajské knihovně bude k dispozici i cenná publikace

Vítání ptačího zpěvu

Vítání ptačího zpěvu

Sobotu zpestří muzejní vycházka za ptačími zpěváky

Vznikla nová soutěž

Vznikla nová soutěž

Zdravotní sestry si zaslouží poděkování