Tříbodový Zlatohlávkův gól

Fotbal - 28. 10. 2023
Tříbodový Zlatohlávkův gól

ČESKÉ BUDĚJOVICE Hosté z Pardubic začali utkání 13. kola Fortuna:Ligy v sobotu odpoledne na Střeleckém ostrově lépe. Již v 9. minutě perfektně přihrál Hlavatý Zlatohlávkovi a ten nezaváhal. Svým prvním gólem v první lize poslal Pardubáky do vedení 1:0. Jejich kvalitní hru opřenou o dobrou kombinační techniku mohl ohrozit až ve 27. minutě budějovický Šigut, ale to byla jediná šance Jihočechů, jež od začátku mače za něco stála. Domácí vystřídali dva hráče a z nově příchozích se do práce s vervou pustil zejména Adediran – při jeho pokusu ve 41. minutě příznivcům Pardubic zatrnulo. Jednobrankový náskok však hosté do přestávky uhájili.

 

Také po přestávce působili Pardubičtí jako aktivnější celek, za zaznamenání stojí pokusy Míška a Vacka z 57. minuty, žel bez efektu. O dvě minuty později se velmi nešťastně zranil Sychra a musel být vystřídán Helešicem. V 67. se ještě jednou mohl trefit Zlatohlávek… V závěru utkání se domácí marně pokoušeli alespoň o remízový bod, statečný výkon Pardubic jistil dnes perfektní brankář Budinský.

 

Tři body z Českých Budějovic jsou velmi cenné, ztráta po domácí remíze s Olomoucí napravena. Teď konečně vyhrát i doma, a nejlépe hned za týden se Zlínem!

 

 

SK Dynamo České Budějovice - FK Pardubice 0:1 (0:1). Přihlíželo 2238 diváků. (ro) Foto: MILAN KŘIČEK (Na snímku z redakčního archivu Tomáš Zlatohlávek, autor pardubického gólu)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

 

Mohlo by vás zajímat:

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní