Pohroma přišla po přestávce

Fotbal - 11. 11. 2023
Pohroma přišla po přestávce

MLADÁ BOLESLAV První poločas utkání 15. kola Fortuna:Ligy v Lokotrans Aréně nabídl v sobotu odpoledne překvapivě vyrovnaný fotbal, jako by domácí nedělilo od hostů sedm příček tabulky a hlavně desetibodový náskok. Pardubičtí se snažili a dostávali se i do šancí (oceňme několik pěkných centrů Solila), největší příležitost překonat domácího gólmana Trmala zaznamenali Zlatohlávek ve 27. a Tischler ve 44. minutě.

 

Tím hůře se příznivcům Pardubic rozdýchával začátek druhé půle. Dvě minuty po jejím zahájení totiž zazářil boleslavský Kušej, který skvěle zpracoval dlouhou přihrávku Karafiáta a brankář Budinský neměl šanci. Domácí tým se výrazně zlepšil, hostům se přesto dařilo dostat se občas do šancí (zaznamenejme snahu Hlavatého v 75. minutě a Patráka o tři minuty později). Boleslav mohla přímým kopem z hranice vápna v 83. vedení zvýšit, Mareček minul jen těsně. V nastavení toužili Pardubičtí vyrovnat už jen marně…

 

Situace v dolních patrech tabulky zůstává zajímavá. Zlín s Jabloncem dnes braly po jednom bodě, Budějovice naštěstí pro nás doma prohrály s Teplicemi. A příště čeká Pardubice výjezd do Jablonce a hned poté domácí zápas proti Spartě...

 

 

FK Mladá Boleslav – FK Pardubice 1:0 (0:0)

 

(ro) Foto: MILAN KŘIČEK (Na archivním snímku vlevo v popředí Kryštof Daněk, jenž nastoupil do zápasu v Mladé Boleslavi se zraněním ruky. S Michalem Hlavatým si v dnes Lokotrans Aréně Daněk nezahrál, v 57. minutě byl vystřídán a v témže okamžiku vyběhl na hřiště Hlavatý)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

 

Mohlo by vás zajímat:

Další ztracené body

Další ztracené body

Pardubičtí fotbalisté doma nestačili na Mladou Boleslav

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní